најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Јул 2017
Још једна група матураната и основаца отишла на летовање у Паралију и Буљарице

Друга група матураната средње Економско – трговинске школе ,,Славка Ђурђевић“ из Јагодине отпутовала је прошлог петка у вечерњим часовима на петодневно летовање у Паралију. И свршени средњошколци и професори били су одлично расположени пред полазак, истакавши да овај пројекат јагодинске локалне самоуправе,који траје пуних тринаест година заслужује све похвале, јер да није њега велики број ученика не би био у прилици да оде на море и ужива у чарима летовања.

Матуранти су били расположени због одласка у Паралију, убеђени да ће то бити незаборавно летовање и последња прилика да сви буду заједно на окупу и проведу пет дана на мору. Убеђени су да ће провод бити првокласан, а дружење на највишем нивоу. Такође, сви су истакли да је Паралија лепо место које много тога нуди, што је разлог више за задовољство. Сви матуранти су упутили искрену захвалност јагодинској локалној самоуправи што је осмислила пројекат бесплатних летовања за ђаке, који се реализује пуних тринаест година, уз подсећање да њихови вршњаци из других градова немају такве привилегије, какве они имају у Јагодини. Било је и оних матураната који су рекли да не би видели море да им Скупштина града Јагодине то није омогућила.

Поред матураната, дан касније у јутарњим сатима на седмодневно летовање у Буљасрице отпутовали су ученици основних школа ,,17.октобар“ из Јагодине, ,,Радислав Никчевић“ из Мајура и ,,Јоца Милосављевић“ из Багрдана.

У име јагодинске локалне самоуправе срећан пут ђацима на летовање пожелела је Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Испратили смо четврту смену ученика који су завршили 4.разред и то је последња смена предвиђена за ученике тог узраста. У овој смени су ученици школе ,,17.октобар' из Јагодине, ,,Радислав Никчевић“ из Мајура и школе ,,Јоца Милосављевић“ из Багрдана. Ово је најлепши могући начин да се заврши 4.разред, да се деца упознају са другарим из других школа, да се лепо проведу и да уживају у мору и сунцу, као и да се срећни, задовољни и здрави врате са летовања. У име локалне самоуправе и у своје лично име желим им срећан пут, лепо дружење и провод и да им ово летовање остане у најлепшој успомени“, рекла је Снежана Вукашиновић.

Такође, заменица градоначелника Јагодине је подсетила родитеље деце која тек треба да иду у Буљарице да треба пре пута да набаве уверење о здравственом стању детета од педијатра, као и да овере сагласност код нотара, јер се без поменуте сагласности родитеља не може ући у Црну Гору, уз напомену да трошкове овере код нотара сноси локална самоуправа.

Подсећања ради јагодинска локална самоуправа већ тринаесту годину за редом води матуранте и свршене ученике четвртог и осмог разреда основне школе на летовање о трошку Скупштине града,по чему је поморавска престоница јединствена у Србији и читавом региону. Организација одлазака и повратка са летовања, као и сам боравак ученика у Паралији и Буљарицама су беспрекорни и ништа се не препушта случају. Са ученицима су непрестано васпитачи, лекарско особље, чланови обезбеђења и аниматори.

Следећа група матураната пут Паралије креће вечерас, док наредна група основаца у Буљарице путује у суботу, 29.јула у јутарњим часовима.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
131

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже