најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

02.Јул 2017
Бесплатно летовање јединствен поклон Скупштине града

Бесплатна летовања за ученике јагодинских основних и средњих школа је награда Скупштине града за труд ђака и постигнуте резултате и доказ да јагодинска локална самоуправа брине о свим категоријама становништва. Основци који су завршили четврти и осми разред летују у Буљарицама, а свршени средњошколци у Паралији. Овај јединствени пројекат најбоље илуструје да се у поморавској престоници води социјална политика какве нема у другим градовима Србије и у целом региону. 

Протекле суботе у јутарњим часовима је у Буљарице отпутовала прва група јагодинских основаца коју су чинили ученици ОШ ,,Вук Караџић“ из Глоговца, ОШ ,,Бошко Ђуричић“ из Јагодине и ОШ ,,Бранко Радичевић“ из Бунара. У име локалне самоуправе срећан пут и леп провод ученицима је пожелела Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине. 

„Најпре путују ученици који су завршили четврти разред, јер они нису имали никакве обавезе по завршетку наставе, док су ученици који су завршили осми разред имали полагање Завршног испита и упис у средњу школу, тако да ће они пут Буљарица кад свршени четвртаци заврше своја летовања. Свим ученицима желим да се лепо проведу и да им ово летовање, које је награда Скупштине града Јагодине за њихов труд, остане у најлепшој успомени“, рекла је Снежана Вукашиновић. 

Ученике на летовању прате директори школа, васпитачи, лекари, обезбеђење, организатори и управници смена тако да ће деца бити под будним надзором 24 сата. 

„Надамо се да ће време бити лепо, иначе има деце која до сад нису ишла на море и сигурно ће им значити да науче да пливају и да се друже и тако заврше један циклус. Мислим да ће се овог летовања увек радо сећати“, рекла је Ружица Малетковић, директорка Основне школе ,,Вук Караџић“ из Глоговца. 

И директор Основне школе ,,Бошко Ђуричић“ из Јагодине, Зоран Марковић сматра да ће за свршене ученике четвртог разреда ово бити једно вредно и лепо искуство. 

„Надам се да ћемо све оно што смо радили као припрему реализовати за осам дана у Буљарицама и вратити се више него задовољни 9. јула у нашу Јагодину“, рекао је Марковић. 

Према речима Слободана Кнежевића, директора Основне школе ,,Бранко Радичевић“ у Бунару, бесплатна летовања су најбољи показатељ колико и како јагодинска локална самоуправа брине о ђацима и њиховим родитељима. 

„Желимо да кажемо да смо сви изузетно радосни, све похвале за организацију и за све оно што је у склопу овог једиственог пројекта којим се не могу похвалити остали градови у Србији“, казао је Кнежевић. 

Свршени четвртаци су весело заузимали места у аутобусима, дозивали се и живо коментарисали шта ће радити на мору, шта су све понели, и сви су били сагласни у жељи да што пре крену и стигну у Буљарице. 

У вечерњим часовима, пут познатог грчког летовалишта Паралије кренули су свршени средњошколци Школе за децу оштећеног слуха и говора ,,11.мај“ и Прве техничке школе из Јагодине. 

„Ово је тринаеста година да се реализује овај јако успешан програм јагодинске локалне самоуправе и ми увек имамо среће да будемо прва група која иде. За ових дванаест година могу да вам кажем да носимо најлепше утиске и то је једно путовање и летовање које се само пожелети може. Не желим да буде флоскула, али 90 одсто наших ученика на овај начин први пут види море, уз то ту је могућност да се виде неки други простори, да се упознају неки други обичаји, култура и традиција, нека нова храна коју до сада нису пробали. Углавном то им је једно ново искуство, а имаће и доста времена за рекреацију и дружење, и моја оцена за све то је чиста десетка“, рекла је Драгана Ковачевић, директорка Школе за децу оштећеног слуха и говора ,,11.мај“ из Јагодине.

Такође, и Милован Анђелковић, директор Прве техничке школе из Јагодине сматра да је програм бесплатних летовања за јагодинске ученике, који већ тринаесту годину за редом спроводи јагодинска локална самоуправа, пун погодак. 

„Ово је диван начин да наши ученици једним оваквим заједничким летовањем крунишу завршетак средње школе. Желим им од срца да се у Паралији лепо проведу и да ово летовање дуго памте, јер је оно својеврсна награда локалне самоуправе за њихов труд и постигнуте резултате“, закључио је Анђелковић. 

Додајмо на крају да основци као и до сада у Буљарицама летују седам, а свршени средњошколци у Паралији пет дана. 

Галерија фотографија

Коментари
0
201

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже