најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Јун 2017
Празник Свете Тројице обележен литијом у Кончареву

Силазак Светох духа на апостоле, у народу познат као Света Тројица или Духови, обележен је у многим местима око Јагодине, а свечано је било и у Кончареву, где је у присуству многобројних мештана и гостију литијом и резањем славског колача обележен велики празник.Ова традиција окупљања мештана Кончарева код старог храста, односно сеоског записа траје пуна два века. Испод вишестолетног храста, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, чији је син Дарко био овогодишњи колачар, обратио се присутнима позивајући Србе на јединство и слогу.

„Континуитет који је имала претходна Влада Србије наставиће и нова влада. Ту нову владу треба да води неки домаћин, домаћин који има породициу и зна шта су деца. Једино домаћинско понашање може да помогне Србији на челу са председником Србије Александром Вучићем. Сви ви знате зашто сам ја нагласио домаћин, јер је то и мој слоган од када сам почео да се бавим политиком. Ми Срби морамо да будемо јединствени. На жалост, ми смо једина нација на свету која није јединствена око српског националног питања. Пример за то су и ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији, који ће бити одржани наредне недеље.Албанци су се ујединили, називају нас противницима, иако су они протераљли српски народ са вековних огњишта, а сада су узели Србе као некога ко је тобоже њихов непријатељ. Уместо ми Срби, који смо плаћали школе годинама да схватимо колико нас то нејединство кошта, на Косову и Метохији се појављује више листа Срба. Ја желим да позовем Србе који живе на Косову и Метохији и оне који имају право гласа, а живе ван покрајине, да гласају за Српску листу, зато што Српску листу подржава Влада Србије, грађани Србије и зато што Српска листа мора да победи како би створили боље услове за живот Срба на Косову и Метохији“, рекао је Марковић.

Председник Скупштине града Јагодине и Јединствене Србије Драган Марковић Палма је позвао све оне који се баве политиком да помогну пољопривредним произвођачима који су посејали жито како би ову годину премостили.

„Желим да констатујем да цена жита никада није била јефтинија и да је цена старог жита 18 динара, а она је била толика и пре 11 година, када је цена нафте била 60 динара. Не желим да окривим државу и владу због цене жита, јер њу одређује берза, али ми који се бавимо политиком морамо да видимо како да помогнемо пољопривредницима, односно да видимо како да им помогнемо да премосте ову годину, јер она неће бити берићетна за оне који су посејали жито“, рекао је Марковић.

Он је затим истакао да Јагодина може да се мери са свим развијеним европским градовима, као и да ће настојати да помогне да и други градови у Србији остваре такав просперитет.Марковић је констатовао да се Јагодина разликује од других градова Србије, јер има муњевит развој и навео који су то приоритети којима се треба посветити највећа пажња.

„Наши коалициони партнери и ми треба да се боримо против беле куге, да се што више деце рађа и да обезбедимо нова радна места,како млади не би одлазили из Србије. То ће бити наш задатак који морамо да остваримо са Владом Републике Србије, коју подржавамо. Гласали смо за Вучића и нисмо погрешили, јер је он убедљиво победио. Веома је важно да Србија има политичку стабилност и да велики број инвеститора долази у Србију“, рекао је Марковић.

Колач за наредну годину Дарко Марковић је предао Славољубу Јеремићу из Кончарева, а после литије приређена је и славска трпеза.

Галерија фотографија

Коментари
0
168

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже