најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Мај 2017
Одржан састанак делегације Јагодине са државном секретарком Министарства унутрашњих послова Грчке

Четвртог дана посете привредно политичке делегације града Јагодине Паралији, Драган Марковић Палма први човек поморавске престонице сусрео се у Солуну са Maria Kollia Tsaroucha, државном секретарком Министарства унутрашњих послова Грчке.

Састанку у Солуну који је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине имао са државном секретарком Министарства унутрашњих послова Грчке, поред његових најближих сарадника присуствовали су и генерални конзул Србије у Солуну Синиша Павић и Душан Спасојевић, амбасадор Србије у Грчкој.

Државна секретарка Caruha је истакла традиционално добре и пријатељске односе Грчке и Србије, истакавши да је Драган Марковић Палма искрени пријатељ Грчке и грчког народа.

„Веома сам радосна што вас видим. Најпре желим да вам се захвалим на изузетном гостопримству, које сте ми указали током моје посете Јагодини и Србији у фебруару ове године. Марковићу видим на вашем лицу једног искреног пријатеља, што ће сигурна сам, помоћи јачању и поспешивању наше привредно-економске сарадње. Као што сам већ истакла председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је велики и искрени пријатељ моје државе и мог народа. Такође, Марковић доста времена током године проводи у Грчкој, нарочито у Паралији, где спроводи бројне активности, што је веома добро због успостављања још јаче сарадње и успостављања још боље комуникације. Изражавам захвалност и задовољство због посете Драгана Марковића Палме и његових сарадника, такође се захваљујем и генералном конзулу Србије у Солуну Синиши Павићу и амбасадору Србије у Грчкој Спасојевићу“, рекла је државна секретарка Tsaroucha.

Након обраћања државне секретарке Марије Коље Царуха председник Скупштине града Јагодине, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је указао на традиционално пријатељство српског и грчког народа, као и на проблеме са којима се и Србија и Грчка сусрећу.

„Захтеви за формирањем Велике Албаније некада су стизали од опозиције у Албанији ради стицања дневно политичких поена у изборној кампањи. Данас то свакодневно слушамо и од власти и опозиције у Албанији и томе су се јавно придружили и Албанци на Косову и Метохији, као и представници Албанаца на југу Србије. Велика Албанија је заједнички проблем Србије, Грчке, целог Балкана и Европске уније. Молим наше грчке пријатеље да мало агресивније заузму став по овом питању и дигну свој глас у институцијама Европске уније, јер је Грчка члан Европске уније“, изјавио је у Драган Марковић Палма.

„Други наш заједнички проблем су мигранти. Грчка је практично пристаниште за мигранте и то је такође један од проблема где Европска унија мора јединствено да реагује као у случају захтева за Великом Албанијом“, рекао је Марковић.

Србија је држава са политичком стабилношћу и економском сигурношћу. Та политичка стабилност, била је пре председничких избора у нашој земљи, а на председничким изборима је потврђена. Наш заједнички кандидат Александар Вучић убедљиво је победио у првом кругу што се не дешава у Европи. Његовом победом Србија је сада још стабилнија и сигурнија. Од Грчке очекујемо још јачу подршку нашим евроинтеграцијама. Ове године се очекује око 900.000 наших грађана на летовању ну Грчкој, која је за грађане Србије најсигурнија и најбоља дестинација. Такође очекујемо да се повећа економска сарадња између наше две државе, односно да Грчка, оно што увози, купује у Србији – казао је Марковић и додао да он својим позивима нашим грађанима да летују у Грчкој и другим активностима придоноси смањењу грчког дефицита бар за 0,0001 посто.

На Марковићево излагање надовезала се државна секретарка Tsaroucha, рекавши да балканске православне државе треба да направне православни штит.

„Ја мислим да би све православне државе на Балкану требало да направе један православни штит како би се заједнички борили против свих проблема са којима се суочавамо, а један од њих јесте захтев за формирањем Велике Албаније, односно променом граница на Балкану. Грчка је пре била у једној дипломатској дефанзиви јер се више бавила својим економским проблемима, пре свега дуговањима. Мислим да актуелни шеф наше дипломатије полако стабилизује ту ситуацију и да ће бити више простора да се бавим проблемима о којима ви говорите – изјавила је државна секретарка Министарсва унутрашњих послова Грчке и народна посланица, Maria Kollia Tsaroucha у разговору са Марковићем. Она је пре неколико месеци била у посети Јагодини и Београду.

„Драган Марковић Палма је велики пријатељ Грчке и ми смо му на томе захвални и такође сматрамо да треба повећати економску сарадњу између наше две земље, на добробити грађана Србије и Грчке. Максимално ћемо и даље подржавати Србију на европском путу“, рекла је Maria Kollia Tsaroucha.

На крају официјелног дела састанка, државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Грчке Maria Kollia Tsaroucha и Драган Марковић Палма разменили су пригодне поклоне. Такође, том приликом је Марковић државну секретарку Tsaroucha позвао да присуствује затварању канцеларије Јединствене Србије у Паралији за ову годину, крајем августа, на завршетку туристичке сезоне.

Галерија фотографија

Коментари
0
164

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже