најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Мај 2017
У Јагодини одржан 19. Меморијални куп „Потпуковник Горан Остојић“

У Јагодини је прошлог викенда, дводневним активностима, одржан 19. Меморијални куп ,,Потпуковник Горан Остојић“. Највише пажње изазвао је традиционални дефиле бајкера који су дошли из целе Србије. Било их је неколико стотина.

„Меморијал ,,Потпуковник Горан Остојић“ је патриотска манифестација. Уз помоћ града Јагодине и Јагодинског спортског савеза организовали смо 17. сусрет мотоциклиста у оквиру 19. меморијала. У петак и суботу увече имали смо рок концерте са групама из Београда, Јагодине и Пожаревца. Могу рећи да је цео догађај био за памћење захваљујући људима који су дошли да одају пошту Горану Остојићу и другим херојима који су дали живот за земљу. Важно је да очувамо патриотске вредности. Надам се да дајемо добар пример младима и све их је више на меморијалу“, истакао је председник организационог одбора меморијала Чедомир Вучићевић.

„Овај меморијал је прави пример како Србија треба да се сећа свих оних који су дали своје животе за отаџбину. Породици много значи што се кроз меморијал, пуних 19 година, чува сећање на Горана Остојића“, изјавио је брат Горана Остојића, Љуба Остојић.

У суботу су бајкери кренули од Спортске хале, а затим су возили улицама града све до ОШ ,,Горан Остојић“. Међу њима било је доста ветерана 63.падобранске бригаде из Ниша, као и чланова Мото клуба ,,Ноћни вукови“ из Ниша. На челу колоне био је Горанов син Богдан који је носио заставу са ликом свог оца док је мотор возио Богданов брат од стрица Лазар. И њих двојица су и бајкери и падобранци. У школи су венце положили Горанов отац и син, Велимир и Богдан, а затим је минутом ћутања одата почаст Горану Остојићу.

Галерија фотографија

Коментари
0
138

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже