најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Мај 2017
Делегација из Јагодине започела посету Грчкој

У Олимпијском делу Грчке у Паралији, до 30.маја борави 400 члана делегације града Јагодине, на челу са председником Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом. У делегациј су привредници, пољопривредници, пчелари, власници самосталних трговинских радњи, лекари, васпитачи из јагодинских вртића, затим студенти Факултета педагошких наука из Јагодинине, као и одборници Скупштине града Јагодине и представници политичких партија.

Власници самосталних трговинских радњи првог дана боравка у Грчкој, обишли су велетрговину Cash and Carry „Metro“ између Паралије и Катерине. Ова велетрговина је у апсолутном власништву грчког капитала, на подручју целе Грчке има 48 велетрговинских објеката и запошљава десет хиљада радника.

Власници самосталних трговинских радњи из Јагодине су у пратњи љубазних домаћина обишли објекат, упознали се са ценама и богатим асортиманом најразличитије робе која се продаје у овом објекту и притом изразили задовољство што им је јагодинска локална самоуправа омогућила да посете Паралију и околину и упознају се са искуствима грчких трговаца, која ће, у складу са својим потребама и могућностима применити у својим радњама у Србији.

Васпитачи из јагодинских вртића током данашњег дана обишли су вртић „Peristasi“. Овај објекат је изграђен 2000.године и може да прими седамдесеторо малишана, који су на величанствен начин, уз песму и поруку на српском ,,Добродошли“, дочекали госте из Јагодине. Госте из Јагодине је поздравио директор ове институције Томас Пападимитриу.

„Драго ми је због изузетне сарадње коју имамо, а такође и што сваким новим потезом потврђујемо пријатељство српског и грчког народа, као и братство грађана Катеринија и Јагодине“, закључио је Пападимитриу.

Уз обилазак вртића васпитачи из Јагодине, присуствовали су и једном радном дану деце овог објекта и том приликом изнели своје импресије.Директор Предшколске установе ,,Пионир“ у Јагодини, Владан Ђурђевић се захвалио домаћинима на изузетној добродошлици.

„Ово је једно дивно искуство којим је потврђено традиционално пријатељство наших народа и држава.Видели смо како раде наше грчке колеге и упознали се са њиховим искуствима у раду са децом. Такође, и ми смо њих упознали са нашим начином рада и могу да констатујем, да су нам врло сличне методе.

Галерија фотографија

Коментари
0
168

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже