најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

24.Април 2017
Протеклог викенда сусрети села настављени у Милошеву и Шуљковцу

У оквиру традиционалне манифестације ,,Сусрети села' која у јагодинским селима  делује у корист очувања народног стваралаштва и српске традиције, протеклог викенда  одржане су приредбе у Милошеву и Шуљковцу. Изградња и реконструкција домова културе у свим селима створила је услове за одржавање оваквих манифестација, а уз надметање културно – уметничких друштава стиче се утисак да се и мештани такмичe ко ће више да испуни салу и ко ће да направи бољу атмосферу.
    У крцатим домовима културе у суботу су се у Милошеву надметали домаће Културно уметничко друштво ,,Радислав Никчевић' и културно уметничко друштво из Глоговца, а дан касније у Шуљковцу снаге су одмерили Културно уметничко друштво ,,Владимир Станојевић' и Културно уметничко друштво ,,Света Милановић Поте' из Багрдана.
    Генерални покровитељ ,,Сусрета села' је Скупштина града Јагодине, аорганизатор Културни центар ,,Светозар Марковић'.
    -Погледајте ову слику у нашем дому културе, заиста импресивно, нема слободног места. То само показује да сви заједно желимо да се традиционална народна песма, игра и обичаји не забораве. Посебно је важно што се у рад свих сеоских културно уметничких друштава укључује све више деце. Наравно, велику захвалност дугујемо локалној самоуправи јер има непроцењиве заслуге што ова манифестација траје, али и што наша културно уметничка друштва одржавају континуитет у раду', рекла је Славица Милошевић, председница Културно уметничког друштва ,,Владимир Станојевић' из Шуљковца.

Галерија фотографија

Коментари
0
105

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже