најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Април 2017
Настављена манифестација „Сусрети села“, састали се „Ђердани“ из Трнаве и Доњег Рачника

Трећа приредба овогодишње манифестације „Сусрети села“ одржана је у недељу у Трнави, надомак Јагодине. Том приликом су се састала културно уметничка друштва из Трнаве и Доњег Рачника.
Чување народних песама и игара од заборава, као и чување традиционалних вредности  нашег народа је пројекат који се већ годинама успешно реализује у Јагодини, чиме су мештани јагодинских села и чланови културно уметничких друштава више него задовољни.
У Дому културе у Трнави, дакле прошле недеље снаге су одмерили „Ђердани" и то један домаћи из Трнаве и један гостујући из Доњег Рачника.
„Једва смо чекали ову манифестацију, јер је ово први пут да се састајемо са Трнавом, што до сада није био случај. На тај начин ми ширимо пријатељство, дружење, народно јединство, као и искрене и лепе добросуседске односе.Наше културно уметничко друштво постоји више од педесет година и стално смо активни, уз напомену да смо сад састав подмладили, тако да већину чине млађи чланови. И даље ћемо се одазивати свим оваквим акцијама које организује локална самоуправа, јер нам то причињава изузетно задовољство, а уједно то је и наш задатак да очувамо српску културну баштину“, рекао је Драган Младеновић, председник Културно уметничког друштва „Ђердан“ из Доњег Рачника.
Такође, и домаћини су били врло расположени за игру, песму, дружење и причу.
„Ово је манифестација која се труди и покушава да сачува од заборава нашу традицију, нашу народну ношњу и наше обичаје, јер ако то заборавимо изгубићемо идентитет. Ми се трудимо да што више младих људи привучемо и окупимо, како би се бавили фолклором и изворним ставралаштвом“, рекао је Драган Томић, председник Културно уметничког друштва „Ђердан“ из Трнаве.
Подсетимо да је генерални покровитељ манифестације „Сусрет села“ Скупштина града Јагодине, а организатор Културни центар „Светозар Марковић“.

Коментари
0
148

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже