најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Март 2017
Завршени 46. Дани комедије

Представа Звездара театра из Београда ,,Хипноза једне љубави“ проглашена је за најбољу представу на 46. фестивалу „Дани комедије” у Јагодини, одлуком и жирија и публике.

 

“Хипноза једне љубави” по тексту и режији Душана Ковачевића је као најбоља представа одлуком жирија добила награду “Мија Алексић”, а одлуком публике, као најсмешнија представа, добила је награду "Миодраг Петровић Чкаља" и статуету “Јованча Мицић”.

 

Публика је ову, последњу такмичарску представу од укупно седам, оценила просечном оценом 4,80 и тако претекла претходну представу ,,Два у један” Народног позоришта из Суботице којој је публика дала оцену 4,65.

 

Награду за најбоље редитељско остварење и статуету “Ћуран” жири је доделио Оливери Ђорђевић за режију представе "Док те ја храним и облачим" Позоришта младих из Новог Сада.

 

Три равноправне награде и статуете “Ћуран” за најбоља глумачка остварења припале су Милошу Ђорђевићу за улогу Рубеоле у представи ,,Удај се мушки”, Ирфану Менсуру за улогу Вулета у представи ,,Хор бечких дечака” и Драгану Петровићу Пелету за улогу доктора Васе у представи ,,Хипноза једне љубави”.

 

Награду “Никола Милић” за најбољу епизодну улогу добио је Срђан Секулић за улогу конобара у представи “Два у један” Народног позоришта из Суботице.

 

Награду за најбољу младу глумицу добила је Кристина Савков за више улога у представи “Док те ја храним и облачим” Позоришта младих из Новог Сада, а за најбољег младог глумца Данило Миловановић за више улога у истој представи.

 

Награда за најбољу сценографију припала је Весни Поповић за представу “Пасивно пушење” Звездара театра, а за најбољу костимографију Драгици Лаушевић за представу ,,Ревизор за југоисток” Шабачког позоришта. Награда за најбољи савремени домаћи комедиографски текст изведен на фестивалу додељује се Душану Ковачевићу за текст ,,Хипноза једне љубави”.

 

Селектор овогодишњег фестивала била је театролог Ана Тасић, а у жирију су били театролог Мирослав Радоњић, глумица Даница Максимовић и вајар Марија Вулић, испред града домаћуна.

 

Награде су уручене у понедељак увече, на Светски дан позоришта, 27. марта, када се фестивал званично завршио. Нашем познатом глумцу Власти Велисављевићу, уручена је награда за животно дело ,,Златни ћуран”. Том приликом Велисављевић се захвалио публици и рекао да овај фестивал, на коме је више пута учествовао, заиста цени и воли. Он је додао да воли да игра комедије јер воли да се радује.

 

У част свих награђених, глумци Градског позоришта “Јазавац” из Бања Луке одиграли су представу “Цело тело ту ме боли” по тексту и режији Николе Пејаковића.

 

Организатор Фестивала ,,Дани комедије“ је Културни центар у Јагодини, а покровитељи Министарство културе и Скупштина града Јагодине.

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
175

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже