најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Март 2017
Почела нова сезона „Сусрети села“ у Јагодини

Први сусрет у низу овогодишње манифестације "Сусрети села“ одржан је прошле суботе у Дому културе у Мајуру, где је домаће Културно уметничко друштво ,,Бранко Ћопић' дочекало прошлогодишњег победника ове манифестације, односно КУД ,,Младост' из Буковча.

Овогодишње ,,Сусрете села“ на територији града Јагодине прогласио је отвореним Небојша Петровић, директор Културног центра ,,Светозар Марковић' у Јагодини.

„Ви веома добро знате да смо ми једна од ретких локалних самоуправа у којој се ова манифестација одржава. Веома је значајно да манифестације овог типа, које негују нараодно стваралаштво, нашу традицију, нашу културу и историју живе и да на тај начин млађим генерацијама преносимо то даље у наследство.Докле год памтимо наше корене,наше игре, нашу ношњу, докле год се Србијом вије коло, ми ћемо знати ко смо, знаћемо шта смо и имаћемо нашу српску будућност“, закључио је Петровић.

Манифестација ,,Сусрети села“ са дисциплинама културно – уметничког програма и у циљу очувања богате фолклорне баштине нашег народа, привлачи изузетну пажњу, па је и Дом културе у Мајуру прошле суботе био испуњен до последњег места.

„У ,,Сусретима села“ учествујем од 1979.године и драго ми је што наша локална самоуправа чини све да се не угаси ова изузетна манифестација. Кроз ове сусрете ми се дружимо, размењујемо искуства са пријатељима, учимо једни од других, исправљамо једни друге и што је најважније ми смо искрени другари спремни да увек једни другима притекнемо у помоћ“, рекао је Велимир Антић, члан Културно уметничког друштва ,,Младост' из Буковча.

Председник Културно уметничког друштва ,,Бранко Ћопић“ из Мајура Јовица Димитријевић сматра да је врло важно да ова манифестација траје још дуги низ година, уз констатацију да је подршка јагодинске локалне самоуптраве непроцењива.

„Без помоћи локалне самоуправе ни једно културно уметничко друштво не би могло да функционише. Ово је фантастично, локална самоуправа нам сваки пут изађе у сусрет за свако путовање, за организацију приредби и то заслужује сваку похвалу“, закључио је Димитријевић.“

Наредна приредба у оквиру манифестације ,,Сусрети села“ биће одржана 8.априла у селу Дубока.

Коментари
0
175

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже