најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Март 2017
У Јагодини разговарали министар просвете и науке Србије Младен Шарчевић и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма

Након састанка, Шарчевић и Марковић су се обратили новинарима.„ У Јагодини ће почети дуално образовање за неколико занимања. Овде има доста фабрика страних и домаћих и суштина је да млади људи могу брзо да се запосле, а могу и да постану послодавци. Важно је да млади људи могу у пракси да примене оно што науче. Такође је битно, а сигуран сам да ће министарство радити на томе, да нам што мање младих људи одлази у иностранство. Морамо сачувати памет у Србији. Циљ сваке породице и сваког родитеља је да деца остану са њима", рекао је Марковић, додавши да је Младен Шарчевић најискуснији за ресор који води.

„ Надам се да ћу у Србији наићи на још локалних самоуправа овог профила и уређености као што је Јагодина и чији однос према школама, рекао бих, превазилази њихове моћи", казао је Шарчевић.

„ Морамо да променимо методологију рада на Педагошким факултетима што подразумева да уче децу тако да могу да примене стечена знања. То значи да нема брзих оцена јер такво знање кратко траје. До јуна месеца ће бити готов нови Закон о платама чија је сврха да се просвета изједначи са осталим корисницима буџета. Такође и да се унутар система направе платни разреди", рекао је Шарчевић, који је у основној школи „Горан Остојић" у Јагодини, разговарао са директорима предшколских установа, основних и средњих школа са територије Поморавског округа.

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
109

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже