најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Март 2017
Премијер Србије Александар Вучић обишао нови производни погон породичне фабрике Јела у Јагодини

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је током посете новог погона фабрике "Јела" површине 10.000 квадрата, у пратњи председника Скупштине града Јагодина Драгана Марковића Палме и руководства овог познатог јагодинског произвођача намештаја, да је веома поносан на пословање  ове породичне фабрике.

"Ова компанија је инвестирала 3,5 милиона евра, увезли су повољан кредит од банке, а нарочито ми је драго што је компанија породична и што је раст производње и продаје двоцифен и на годишњем нивоу износи 17,18 одсто, што им је омогућило да инвестирају", рекао је Вучић и поручио да је ова фабрика доказ да и наши људи могу успешно да послују на тржишту, али и назначио да је важно гајити политику помирења и стабилности у региону, јер то људима који се баве предузетништвом омогућава да неометано послују.Вучић је рекао да држава тој породичној фирми до сада није помагала, али да ће сада имати разлога да помогне и запошљавање нових 60 радника и нове инвестиције, те да ће то урадити са задовољством.

"Ми ћемо мало што можемо као држава да помогнемо и то показује да и наши инвеститори могу да постигну одличне резултете. Зато је важно да се понашамо тржишно, вредно и марљиво радимо колико можемо", рекао је премијер и истакао да та фирма треба да заузима значајан део не само српског, већ и тржишта у региону, те да је зато потребна стабилност и сарадња у региону.

"То ови људи, који раде и живе од тога, могу да разумеју", нагласио је премијер.

Власник фабрике Мирољуб Радовановић рекао је да раст привреде у Србији последње три године доприноси и успешности пословања.

"Захваљујем на подршци и сигуран сам да ће ова компанија бити све већа и боља и да ћемо стварати боље прилике за младе нараштаје", рекао је Радовановић.

"Јела Јагодина" је приватна породична компанија са више од 180 запослених, а почела је као занатска радионица 1991. Серијска производња дечјих соба, која је постала најпознатији производ компаније, почела је 1998, а данас "Јела Јагодина" послује на тржишту 14 земаља, укључујући цео регион, као и Русију, Казахстан, Немачку, Аустрију, Чешку, Грчку и Бугарску.

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
158

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже