најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Март 2017
Финансијска подршка породицама и у 2017. години

Одборници Скупштине града Јагодина, данас су на 6. седници једногласно усвојили Предлоге одлука о финансијској подршци породицама и оболелима од малигних болести. Одлуком о финансијској подршци породицама, у циљу повећања наталитета, утврђује се право на финансијску подршку незапосленим породиљама и трудницама које испуњавају услове из одлуке у износу од 12.000 динара месечно, као и незапосленим родитељима новорођене деце у износу од 200 евра у динарској противвредности. Сходно одредбама ове одлуке, усвојена је и подршка породицама за погребне трошкове које је утврђено у висини од 200 евра у динарској противвредности.

Одборници Скупштине града Јагодина такође су једногласно усвојили и Одлуку о финансијској подршци оболелима од малигних болести, где се као вид социјалне помоћи утврђује право на једнократну  финансијску помоћ у износу од 5.000 динара, а уколико се ради о незапосленом или малолетном лицу, одборени износ се увећава за 100%.

На 6.седници Скупштине града дата је сагласност на Сатуте јавних предузећа и установа, на сет аката из обезбеђивања јавног осветљења, саобраћаја и грађевинског земљишта и комуналних делатности. Дата је сагласност и на Извештаје о раду за 2016. годину, као и на програме пословања и финансијске планове за 2017. годину Јавних предузећа, установа и организација. Усвојен је и предлог Локалног акционог плана запошљавања за град Јагодину за 2017. годину, предлози аката из области рада локалне самоуправе, као и сет аката из области урбанизма. 

Једногласно је усвојена и Одлука о оснивању Канцеларије за младе, Одлука о престанку важења Фонда солидарне стамбене изградње, Одлука о утврђивању начина и услова доделе пословног простора у јавној својини града Јагодине у закуп или на коришћење политичким странкама, удружењима и организацијама.

Дата је сагласност и на Извештај о раду за 2016. годину и План рада за 2017. годину Градског штаба за ванредне ситуације града Јагодине.

 

 

Галерија фотографија

Коментари
0
257

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже