најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Фебруар 2017
Овогодишња манифестација „Сусрети села“ почиње у суботу 25. марта под покровитељством Скупштине града Јагодина

Манифестација „Сусрети села“  на територији града Јагодине од 2004. године бележи континуитет у свом трајању, чему је у највећој мери допринела изградња и реконструкција Домова културе у свим сеоским Месним заједницама и велика помоћ Скупштине града, почев од подршке у оснивању Културно-уметничких друштава, преко издвајања средстава за набавку неопходне опреме и учешће на бројним приредбама у земљи и иностранству.

Овогодишња манифестација „Сусрети села“, где ће се за титулу најбољег надметати Културно-уметничка друштва из 16  јагодинских  села  почиње у суботу 25. марта сусретом села Буковче и Мајур, док ће финална приредба бити одржана крајем маја. Села, парови учесници одређена су жребом од стране Културног центра, а бодовање такмичара врши жири у саставу професор књижевности, кореограф са лиценцом и музиколог. Прошлогодишњи победник манифестације „Сусрети села“ је Буковче, које се такмичи и ове године, док су остали учесници ове традиционалне смотре народног ставралаштва и село Мајур, Ловци, Старо Ланиште, Кочино Село, Ракитово, Главинци, Ново Ланиште, Дубока, Рибаре, Трнава, Доњи Рачник, Милошево, Глоговац, Шуљковац и Багрдан.

Према пропозицијама Савеза аматера Србије, бодовање учесника врши се у више категорија, почев од извођења изворних народних обичаја, изложбе домаће радиности, извођења здравице, изворног и фолклора у кореографији дечјег и ансамбла одраслих, као и у извођењу  драмског приказа, изворне песме и свирање на изворном инструменту. 

Након завршетка такмичарског дела, на Летњој сцени излетишта Поток у оквиру манифестације „Културно лето“ биће одржана централна манифестација на којој ће се представити најбоље оцењене тачке, које ће уједно бити делегиране и за учешће на републичким смотрама народног стваралаштва.

Манифестација „Сусрети села“  заживела је давних седамдесетих година, али је до 2004. године, због неадекватних услова у Домовима културе више пута до сада била у прекиду, да би последњу деценију била све масовнија, са учешћем све већег броја села. 

 

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
146

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 + 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже