најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Фебруар 2017
У оквиру филијале НСЗ у Јагодини отворен Клуб за тражење посла и Центар за информисање и професионално саветовање

Oтварању Клуба и ЦИПС-а присуствовали су директор НСЗ Зоран Мартиновић, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић,  начелник Поморавског округа Горан Милосављевић  и Борис Стојанов  директор Филијале НСЗ у  Јагодини.

Опремање и рад Клубова за тражење посла и Центра за информисање  и професионално саветовање финасирала је Европска унија, кроз пројекат „ЕУ- помоћ теже запошљивим групама“ – ИПА 2012, а суфинансирала је  НСЗ. 

Према речима директора НСЗ Зорана Мартиновића, клубови су основани за оне који желе да се додатно припреме за проналажење посла. 

„Оно што желимо је да помогнемо послодавцима да кроз подстицаје запошљавају грађане. У последњих пет месеци отворили смо 60 клубова у Србији захваљујући директном подстицају од стране ЕУ у вредности од  6,5 милиона евра директне донације, а од тих 60 клубова 40 је опремљено захваљујући локалним самоуправама“ рекао је Мартиновић овом приликом и додао да су клубови основани за оне који желе да се додатно припреме за проналажење посла.

Градоначелник Јагодине, Ратко Стевановић, посебно је нагласио да нема бољег живота, а ни напретка без нових радних места и без новог запошљавања и довођења страних инвеститора.

„Јагодина је добар пример осталим локалним самоуправама како треба радити на овом послу, али исто тако сматрам да држава мора кроз своје програме помоћи домаћој привреди и да тако подстакне запошљавање, кроз развој нових технологија, запошљавање младих људи, стручњака првенствено и да тако заустави одлазак младих људи у иностранство“ оценио је Стевановић.

 

 

 

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
198

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже