најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Јануар 2017
Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма завршио посету Вашингтону

Председник Скупштине града Јагодине завршио је вишедневну посету Вашингтону где је, као једини политичар из Србије, присуствовао инаугурацији новог америчког председника Доналда Трампа. 

Марковић је пред повратак у Србију дао резиме свог боравка у Вашингтону,  у главној улици америчке престонице у близини Беле куће и парламента и у неспосредној близини хотела чији је власник Доналд Трамп.

"Доналд Трамп је у свом инаугурационом говору рекао да ће САД у будућности више водити рачуна о својим границама, него о туђим, што значи да ће бити мање ратова, а више економске сарадње. Ако то каже једна велика и економска и војна сила, онда је то битно и за Србију. Очекујем од новог предcедника САД и његове администрације, да ће променити своју политику према Србији и да ће убудуће водити политику права, а не политику силе. Интерес Србије је да што пре успостави контакте са новом америчком администрацијом. Србија не може да очекује од новог тима у Белој кући да брзо промени однос према Србији, али је за нас важно да више никада не буде исто као што је било до сада ", рекао је Марковић новинарима у Вашингтону, пред повратак у Србију.

" Инаугурација Доналда Трампа, којој сам присуствовао као једини политичар из Србије, била је импресивна и то се не може тако лако препричати. Били су ту бивши амерички председници. Аплаузе су добили Картер и Буш, али када је изашао Трамп то су биле овације. Мени ће то остати у дугом сећању и присуство на таквом скупу се можда указује једном у животу и ја сам имао ту част да будем један од присутних. Трампова реченица да је прошло време оних који само пpичају ми је оставила посебан утсак. Они који само причају нека иду на факултете и нека предају, а они који раде нека остану на политичкој сцени и да дела буду критеријум " , изјавио је Марковић. 

Марковић је подсетио, да је на скупу 450 америчких градоначелника у Вашингтону где је он био једини ван САД, договорено да средином ове године у Србију дође 15 градоначелника и 5 привредника из САД, а такође је на балу највеће Светске организације побратимских градова, Систер ситиес инернатионал, која броји 600 градова из САД и 2300 из целог света, поpучено да ће Јагодна постати члан те организације.

Драган Марковић је овом приликом рекао и да је власник компаније "Канбера" из Јагодине, Милован Видојевић имао низ састанака, те да му је организован и састанак у Чикагу. "У Чикагу је Видојевић у име своје компаније направио уговор, који подразумева да његова компанија ради пвц и алу столарију за зграду од 70 спратова и то је највећи уговор који је та компанија икада направила", изјавио је Марковић и додао и да је власник компаније за производњу намештаја "ЈЕЛА" Мирољуб  Радовановић имао низ састанака.

"Желим да обавестим јавност да за наше трошкове путовања ниједан динар није отишао ни из републичког, ни из градског буџета Јагодине.Све смо платили сами", нагласио  је Марковић.

Галерија фотографија

Коментари
0
240

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже