најактуелније:

Скупштина града Јагодине обавештава грађане Србије да ће у уторак, 22. августа од 10h до 18h моћи бесплатно да уживају у свим туристичким садржајима, купају се у Аква парку, обиђу Музеј воштаних фигура, Зооврт „Тигар“, једини вештачки водопад на Балкану и систем фонтана дужине 122 метра. Добродошли! | У четвртак 24. августа 2017. године, од 8 до 17 часова, у Скупштини града Јагодине биће одржан пријем грађана, на коме ће са грађанима разговарати председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма са својим сарадницима. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Јануар 2017
Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма затражио у Вашингтону чланство Јагодине у Светској организацији побратимских градова

Драган Марковић Палма, другог радног дана посете Вашингтону, био је почасни гост на балу Светске организације побратимских градова „Sister city intenational“ у чијем саставу је 600 градова из САД и 2300 градова из целог света, на коме је Марковић био и један од четири говорника који су се обратили овом уваженом скупу.

"Преносим вам поздраве председника Владе Србије Александра Вучића и поздрављам вас у име свих градоначелника и председника општина из Србије. Србија је једна мала држава, а има велико срце. Ја позивам све присутне градоначелнике да дођу у Србију и да виде каква је Србија, да Србија није онаква каквом су је приказивали велики светски медији и посебно би ми било драго да дођете у Србију, а да ја будем ваш домаћин. Исто тако вас позивам да дођете у Србију да правите фабрике, да ваши привредници инвестирају у нашој земљи. У Србији постоји политичка стабилност и Србија даје најбоље услове за инвеститоре, што укључује бесплатно земљиште и субвенције на основу броја радника и могу да вам кажем да из месеца у месец све већи бој инвеститора из Европе долази у Србију. Дозволите ми да честитам новоизабраном председнику САД Доналду Трампу, кога сам лично подржао и говорио да је он прави човек за САД. Председник Светске организације побратимских градова Тим Кинли је рекао да ова организација има 600 градова из САД и 2 300 из целог света. Али вам недостаје један град да буде члан вашег удружења, а то је град Јагодина, који ја водим. На крају позивам све градоначелнике из САД да дођу у Србију " , истакао је у свом говору Драган Марковић Палма, обраћајући се присутнима.

Марковић се између осталих састао и са бившом америчком амбасадорком у Србији Мери Ворлик која је рекла да ће САД и даље подржавати европске интеграције Србије, као и да ће Вашингтон и са новом администрацијом, наставити да подржава и америчке инвестиције у Србији, док је председник Светске организације побратимских градова Тим Кинли најавио овом приликом чланство Јагодине у тој организацији. Марковић се састао са више градоначелника из САД и најављено је братимљење Јагодине са неким од америчких градова, а интересовање је између осталих изразио представник Бирмингема из Алабаме, Марк Џексон.

Земља домаћин овог скупа била је Словенија, одакле долази нова прва дама САД, Меланија Трамп.

Галерија фотографија

Коментари
0
67

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже