најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Јануар 2017
Покренута иницијатива за братимљење Јагодине и места Потомак који је део Вашингтона

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, започео је званичну посету Вашингтону,  где ће присуствовати инаугурацији новог америчког председника Доналда Трампа, присуством на служењу у цркви Светог Луке у месту Потомак, који је део Вашингтона и то је једина српска црква у главном граду САД. Марковић је разговарао са заступником Републике Српске у Вашингтону Обрадом Кесићем, др Бранком Терзићем, једним од најугледнијих Срба у Вашингтону, са председницом Српског института у Вашингтону Данијелом Сремац и дугогодишњим новинаром Гласа Америке, Бранком Микашиновићем.

"Србији је веома важна сарадња са САД као статешким партнером. Оне државе које не сарађују са САД немају економски напредак и економску стабилност. Србија има економску стабилност зато што има и политичку стабилност последњих пет година. Сигуран сам да САД и нова администрација овде у Вашингтону неће, као што је то био случај ранијих година, да за све на простору бивше Југславије, окривљују Србе и Србију " рекао је Марковић у Вашингтону.

"Покушаћемо овде у САД да направимо неку међуградску сарадњу и познато је да град Јагодина има велики број пријатеља у Европи и мој предлог је и да у САД нађемо неки град са којим ћемо се побратимити " изјавио је Марковић и позвао Србе који живе и раде у САД да помажу Српској православној цркви јер, како је рекао, црква је стуб породице и друштва. 

"Веома ми је драго што сам своју посету Вашингтону започео у нашој цркви " , казао је Марковић, који је позвао америчке Србе да улажу у своју земљу и да буду у Србији послодавци, а не гастарбајтери у дијаспори.

Председница Српског института у Вашингтону и функционер Републиканске странке, Данијела Сремац рекла је да покреће иницијативу за братимљење Јагодине и места Потомак. Марковићу су добродошлицу пожелели и свештеници Алекса Мицић и Александар Средојевић. У делегацији су и привредници из Јагодине, Мирољуб Радовановић власник компаније Јела и Милован Видојевић власник компаније Тестерал, као и портпарол Јединсвене Србије, Живота Старчевић.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је уочи свог пута у Вашингтон да ће током своје посете САД бити прави српски представник, као и увек до сада у правом смислу те речи. 

„Мојим домаћинима у Вашингтону ћу ставити до знања да је Србија кућа на путу на Балкану и да највећа политичка стабилност у Европи управо постоји у Србији. То ће бити моје поруке и за улагања и да Србија жели да сарађује са САД, а наравно да се не одриче оних земаља са којима традиционално има добру сарадњу. САД су један од кључних фактора за развој Европе, а посебно за Србију. Познато је да сам подржао Доналда Трампа у трци за Белу кућу зато што су се његове поруке разликовале од порука које је слала госпођа Клинтон, имајући у виду ко је њен муж и шта је радио Југославији и Србији. Ми и дан данас не можемо да се опоравимо од НАТО агресије и сви они који су изазвали те ратове су ослобођени у Хашком трибуналу и у том суду се судило само Србима и Хашки трибунал је направљен за Србе и то никада нисам могао нити ћу им заборавити " рекао је Марковић.

"На моју срећу и срећу Србије победио је Доналд Трамп који није слао ратнохушкачке поруке у кампањи. Очекујем да буде мање ратова у свету и већу економску сарадњу и то је нешто што ће бити корисно и за Србију. Ја јесам једини политичар из Србије који је позван на инаугурацију у Вашингтон и очигледно да је неко пратио све те моје поруке и све што сам радио последњих година. И није баш случајно да изаберу мене, да ја будем неко ко ће присуствовати једном тако високом чину. Поред инаугурације имаћемо више састанака у Вашингтону са неколико америчких градоначелника и привредника и ја очекујем, као и увек до сада, да ћемо и у САД наћи неког инвеститора заинтересованог за улагања у нашој земљи. Оно што је за нас важно је да има два града из САД која су заинтересована да се побратиме са неким градом у Србији, а ја ћу предложити да то буде Јагодина, која већ има неколико побратима у Европи", изјавио је Марковић.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
162

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже