најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Децембар 2016
Одржан традиционални новогодишњи коктел у организацији Скупштине града Јагодина

 

У спортској хали ЈАССА у Јагодини, председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма приредио је већ традиционални новогодишњи коктел, коме је присуствовало 4.700 грађана  Јагодине почев од привредника, пољопривредника, радника, пензионера, спортиста, просветних,  здравствених и културних радника, студената, представника полиције, војске, правосуђа, Српске православне цркве, свих сеоских и градских Месних заједница, до одборника у Скупштини града Јагодина. 

Овој традиционалној манифестацији, присуствовали су и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, народни  посланици у републичком парламенту и бројне званице из јавног живота Србије.

„Ја се разликујем од других политичара, мени народ никад није досадио јер ја волим комуникацију са грађанима, хоћу да причам са њима, да видим шта су њихови проблеми и наравно шта  су наше могућности да помогнемо сваком човеку. На почетку желим да се захвалим нашим коалиционим партнерима, Српској напредној странци са којом је Јединствена Србија и СПС у коалицији, не само у овог граду већ и на републичком нивоу. Наставили смо да радимо као што смо и почели 2004. године, да све одлуке доносимо једногласно. Желим да се овај град разликује од других градова“ рекао је Марковић и посебно нагласио, поздрављајући присутне студенте да су у  Јагодини млади закон, што потврђује податак да су студенти из 59 градова у Србији изабрали да студирају баш у Јагодини, у конкуренцији великих универзитетских центара као што Београд, Ниш, Крагујевац и Нови Сад.

„Могу да најавим да ће следеће године у Јагодини бити нових радних места и сви студенти који завршавају факултет у Јагодини могу да се надају да се запосле у некој од 15 фабрика, колико званично најављујем да ће бити отворено. Ми у овом граду сада имамо дванаест економских амбасадора, то су власници италијанских, немачких и руских фабрика и када неко хоће да овтори фабрику они су наша најбоља препорука. Овај град има три Индустријске зоне, једна је поред ауто пута, друга је наш туристички комплекс и овај град је 2016. године посетило 380.000 туриста, а трећа је на простору бивше касарне. Сада могу да најавим да смо потписали уговор са два италијанска инвеститора и да ће бити саграђена велика фабрика у којој ће се запослити преко 200 радника“ најавио је председник јагодинске скупштине и додао да Јагодина ове године има суфицит од 15 милиона долара.

„Када би сваки град имао суфицит, буџет републике Србије би се пунио толико да се, не из године у годину, већ из месеца у месец повећавају пензије, да пензије прате раст плата, зато се бори ова Влада и ми који је подржавамо“ истакао је Марковић и овом приликом захвалио се и власницима фабрика из Јагодине који пуне буџет овог града, од чега корист имају грађани.  Марковић се захвалио и радницима, синдикатима и пољопривредницима, истакавши да без пољопривреде нема економског напретка државе.

„Према званичним подацима град Јагодина је један од најмирних градова у Србији, најмање криминала има у овом граду и на томе се захваљујем грађанима и младим људима. Према броју становника, Јагодина треба да има 40 комуналних полицијаца..шта ће мени комунални полицајци кад су наши грађани културни и зато новац из нашег буџета неће трошити комунални полицајци, већ грађани и млади људи“ рекао је Марковић и овом приликом најавио да ће Јагодина бити један од првих градова у Србији где ће следеће године бити уведено дуално образовање.

На крају свог обраћања Марковић је грађанима честитао Нову годину уз поруку да „нам се деца рађају и бракови склапају на време“.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије, Ивица Дачић је рекао да је новогодишњи пријем код Драгана Марковића Палме највећи новогодишњи коктел у Србији.

„Драган Марковић Палма је на много висок ниво подигао углед Јагодине у последих 13 година. Јагодина је постала препознатљиво име у Србији по делима, а Марковић је лидер међу људима који воде локалне самоуправе у Србији. Са 15 страних инвеститора не могу да се похвале ни много већи градови од Јагодине. Да није Марковића Јагодина не би могла да буде лидер у довођењу страних инвеститора“ рекао је први потпредседник Владе Србије.

За добро расположење присутних побринуле су се звезде наше естраде Лепа Лукић, Шабан Шаулић и Надица Адемов.. 

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
346

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже