најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Децембар 2016
Више од шест деценија рада и постојања Културно уметничког друштва „Каблови“

Друштво за културу „Каблови“ из Јагодине обележило је 64 године успешног постојања и рада великим годишњим концертом, који је и ове године окупио велики број љубитеља народне игре и традиције.

На традиционалном годишњем концерту учетвовали су сви ансамбли Друштва за културу „Каблови“ од најмлађих  до првог ансамбла. Према речима председника друштва Оливера Јовановског, за 64 године кроз КУД је прошло око пет хиљада људи, не само играча, већ и чланова ликовне, драмске и музичке секције.

Чланови КУД-а „Каблови“ су своје играчко умеће показали у скоро целој Европи и Азији, а само у последњих 14 година , били су на 40 турнеја почев од Русије, Белоруисије и Украјине, преко Француске и Италије, до  Немачке и Холандије. Јовановски истиче да друштво издржава од чланарина, као и да има велику помоћ од Скупштине града Јагодина.

На обележавању овог јубилеја, публика је била у прилици да ужива у деведесетоминутном концерту који је обележила врхунска игра.


Галерија фотографија

Коментари
0
125

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже