најактуелније:

Скупштина града Јагодине обавештава грађане Србије да ће у уторак, 22. августа од 10h до 18h моћи бесплатно да уживају у свим туристичким садржајима, купају се у Аква парку, обиђу Музеј воштаних фигура, Зооврт „Тигар“, једини вештачки водопад на Балкану и систем фонтана дужине 122 метра. Добродошли! | У четвртак 24. августа 2017. године, од 8 до 17 часова, у Скупштини града Јагодине биће одржан пријем грађана, на коме ће са грађанима разговарати председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма са својим сарадницима. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Децембар 2016
Више од шест деценија рада и постојања Културно уметничког друштва „Каблови“

Друштво за културу „Каблови“ из Јагодине обележило је 64 године успешног постојања и рада великим годишњим концертом, који је и ове године окупио велики број љубитеља народне игре и традиције.

На традиционалном годишњем концерту учетвовали су сви ансамбли Друштва за културу „Каблови“ од најмлађих  до првог ансамбла. Према речима председника друштва Оливера Јовановског, за 64 године кроз КУД је прошло око пет хиљада људи, не само играча, већ и чланова ликовне, драмске и музичке секције.

Чланови КУД-а „Каблови“ су своје играчко умеће показали у скоро целој Европи и Азији, а само у последњих 14 година , били су на 40 турнеја почев од Русије, Белоруисије и Украјине, преко Француске и Италије, до  Немачке и Холандије. Јовановски истиче да друштво издржава од чланарина, као и да има велику помоћ од Скупштине града Јагодина.

На обележавању овог јубилеја, публика је била у прилици да ужива у деведесетоминутном концерту који је обележила врхунска игра.


Галерија фотографија

Коментари
0
85

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже