најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

24.Мај 2011
Јединствен случај бриге о пензионерима

„Бесплатан четвородневни боравак у грчким летовалиштима Литохору и Лептокарији за 800 пензионера као и остале мере социјалне политике које подразумевају бесплатне лекове и превоз у међуградском саобраћају и до већих Клиничких центара у Србији општинским аутомобилима, јединствен су случај бриге о најстаријој популацији не само у Србији, већ и читавој Европи“, изјавио је данас градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма на пријему приређеном за представнике пензионера који су о трошку и организацији Скупштине града боравили у Грчкој.

Марковић је овом приликом подсетио да је и прошле године за 750 пензионера организован бесплатан боравак у Грчкој као и да су у организацији Скупштине града до сада летовали и незапослени млади брачни парови, а да ће крајем септембра ову јединствену привилегију имати добровољни даваоци крви који су крв дали више од 50 пута као и младићи и девојке који су старији од 38 година, а који до сада нису били у браку.

„Све одлуке у градској скупштини доносе се једногласно и овде постоји договор свих партија да пензионери и млади људи у овом граду буду закон, јер младима треба помоћ око школовања и запослења, а старијима који су завршили свој радни век, треба помоћ због пензија које нису велике. Ми се трудимо да пензионерима омогућимо безбрижну старост и кроз разне видове социјалне помоћи али и кроз стварање услова да њихов друштвени живот буде на високом нивоу и из тих разлога свуда где смо отворили Домове културе у њиховом саставу су обавезно и Клубови пензионера, а за њихово опремање Скупштина града је издвојила средства. У овом граду се много ради и штеди и зато резултати не могу да изостану“ рекао је Марковић и посебно нагласио да у породицама где постоје 3 генерације мере социјалне политике које се спроводе, почев од бесплатног превоза и бесплатних лекова до помоћи незпосленим породиљама и трудницама, ђацима, пољопривредницима и пензионерима директно омогућавају да та иста породица уштеди и до 30 000 динара месечно.

„ Овај град ће пружати помоћ грађанима све док ситуација у нашој земљи не буде таква да радник може да живи од свог рада, а пензионер од свог минулог рада и све док се за то не створе услови овај град ће бити на услузи свим својим грађанима“ поручио је градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма.


Коментари
0
128

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже