најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

18.Мај 2011
Привредно политичка делегације града Јагодине у посети регији Халкидики

Градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма, који предводи седамдесеточлану привредно-политичку делегацију града Јагодине у посети грчкој регији Халкидики, изјавио је да је са градоначелником Касандре Василосом Папајанисом договорено успостављање братских односа између два града. Марковић је рекао да је приликом посете јагодинских привредника Грчкој договорен и један конкретан посао, да предузеће „Месопромет“ из Јагодине снабдева својим производима више хотела и ресторана на туристички веома посећеном Халкидикију.

У телефонском јављању из Грчке, градоначелник Јагодине је изјавио:

Имали смо неколико састанака, састанак са градоначелником Касандре, госпсином Василосом Папајанисом, коме је присуствовао и председник Привредне коморе Халкидикија, и водили смо разговоре о економско-привредној сарадњи између два града, Јагодине и Касандре и региона Халкидикија. У привредној делегацији било је преко 50 директора и власника предузећа, од Фабрике каблова до малих предузетника који запошљавају 10 и више радника. Разговарали смо и о томе да Јагодина поклони граду Касандра два хектара земље у индустријској зони, а да град Касандра пошаље инвеститора у наш град. Такође смо понудили да Јагодина, која је од прошле године постала универзитески град, стипендира два студента који ће студирати у Јагодини, и да се тиме настави традиција од пре двадесет година, када је у нашем граду било у просеку било преко сто студената из Грчке.

Прошле године је у Грчкој летовало 500.000 туриста, а како је Халкидики други регион по броју туриста, а није далеко од Србије, даћемо препоруку нашим грађанима да изаберу Халкидики за одмор.

Привредно политичка делегација Касандре ће септембра доћи у Јагодину, када ће се побратимити наша два града, и то ће бити пети град са којим се Јагодина побратимила у последњих шест година“, рекао је Марковић.

Коментари
0
142

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже