најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

14.Април 2011
100 младих људи почиње са радом 4.маја у Холдингу „Каблови“ и Јагодинској пивари

„Запошљавање 100 младих људи, старости до 30 година који до сада нису били у радном односу, сходно уговору о њиховом пријему и финансирању закљученом између града Јагодина, Холдинга“Каблови“ и Јагодинске пиваре је испуњење обећања јагодинске локалне самоуправе да ће 2011.година бити година отварања нових радних места и борбе против беле куге“, изјавио је данас на пријему у Скупштини града организованом за 160 кандидата који су ушли у ужи избор за запослење у овим фабрикама градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма.

Марковић је овом приликом поручио присутним кандидатима да ће њих 100 почети са радом у једној од јагодинских фабрика након интервјуа и провере знања које ће са њима обавити директори поменутих фабрика, али да локална самоуправа неће заборавити и оне који овом приликом не буду добили посао и да ће и њима помоћи да нађу посао. „Приликом одређивања кандидата за ужи избор приоритет су били породични , млади људи који имају децу, а ми ћемо се потрудити да сви ви који у наредних 18 месеци током трајања вашег рада у Фабрици каблова и Јагодинској пивари оснујете породицу, у некој од ових фабрика заснујете стални радни однос, а уколико добијете и принову уместо 200 евра колико добија породица за новорођену бебу, добићете 300 евра“ рекао је Марковић и посебно нагласио да у овом конкурсу није било фаворизованих и да је реч о лицима која су пријављена на Бироу рада и која су се на пријему грађана интересовали за посао.

Градоначелник Јагодине се овом приликом захвалио руководству Фабрике каблова и Јагодинске пиваре што су подржали ову иницијативу Скупштине града и додао да ће у наредном периоду предложити надлежним државним органима да се људима у фабрици и пивари којима је остало 7 година до пензије омогући откуп стажа, у чему би учествовала локална самоуправа, и да се на тај начин ослободе радна места за младе људе, а да се старији кадар не угрози.

Марковић је обавестио присутне да ће људи који добију посао почети са радом 4.маја, а да ће то тог периода Фабрика каблова и пивара завршити неопходне разговоре и определити се за одређене кандидате. Директора Јагодинске пиваре Јелена Вуловић Дојчиновић поручила је присутним кандидатима да је ова могућност која им се пружа „шанса коју треба да зграбе обема рукама“ и да максимално треба да искористе време које ће радно провести у некој од фабрика како би се оспособили за рад и добили већу шансу да заснују стални радни однос. Директор Холдинга“Каблови“ Ратко Вучуровић поздравио је ангажовање локалне самоуправе да младим људима обезбеди посао чиме им се ствара сигурна будућност, не само њима већ и њиховим породицама. 100 младих људи засноваће радни однос на 18 месеци од чега ће локална самоуправа финансирати њихове зараде 6 месеци, а просталих 12 фабрика у којој ће радити.

Коментари
0
191

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже