најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Април 2011
Локализован пожар у Индустријској зони у Јагодини

Пожар, које је у уторак 12. априла избио у Индустријској зони у Јагодини на депонији бившег предузећа за прикупљање секундарих сировина „Поморавка“, локализован је у поподневним часовима, а према речима надлежних из Сектора МУП-а Србије за вандредне ситуације, граду не прети опасност од ширења ватре нити има опасности по грађане. Место избијања пожара касно синоћ обишли су министар полиције Ивица Дачић и градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма. Градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма је овом приликом изјавио да је последњих 35 година ову локацију за депоновање пластичног отпада користила Фабрика каблова.

„Ја бих се овом приликом захвалио свим Ватрогасним јединицама, не само из Јагодине, већ целе Србије који су на месту гашења пожара од тренутка његовог избијања и који су притекли у помоћ како би пожар био локализован. Град је према препоруци Сектора МУП-а Србије за вандредне ситуације ангажовао додатну механизацију и камионе као и велику количину земље која је од великог значаја за гашење ове врсте пожара јер га је, због његове специфичности, тешко угасити само водом. Посебно је важно, у овом тренутку поручити грађанима Јагодине да средина није еколошки загађена и да нема опасности по њихово здравље“ .

Заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић је обилазећи складиште истакао да је ово још једна потврда важности рада Сектора МУП-а Србије за вандредне ситуације коме припадају и ватрогасне једнице. Министар полиције је рекао да полиција испитује узроке избијања пожара и да ће одговорни, без обзира да ли је реч о његовом подметњу или непрописном складиштењу отпада који се запалио , сносити санкције.

„Ватрогасци ће урадити свој део посла, на терену су вечерас не само јагодински ватрогаци већ и других градова. Град Јагодина је обезбедио потребну механизацију и велику количину земље која је неопходна за гашење ове врсте пожара, где вода није од великог значаја. Након гашења пожара истрага ће утврдити како је дошло до њега дошло, односно да ли је намерно подметнут или је до његовог избијања дошло услед немара надлежних из околних фабрика које су овде депоновале отпад, “, рекао је српски министар полиције и изразио очекивање да ће у наредних неколико дана проблем бити у потпуности решен. Начелник Сектора МУП-а Србије за вандредне ситуације Предраг Марић рекао је овом приликом да опасности од даљег ширења пожара нема и да је локализован али да ће сигурно тињати још неколико дана јер је запаљена гума и пластика материјал који се тешко гаси и овакви пожари захтевају стално праћење и загашивање, посебно у овој ситуацији где је пожар захватио велику површину на којој је ускладиштено и неколико хиљада тона отпада. Повређених у пожару нема, нити опасности по становништво.

Коментари
0
202

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже