најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

11.Април 2011
Посао за 100 младих људи у Холддингу „Каблови“ и Јагодинској пивари

Градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма, директорка Јагодинске пиваре Јелена Вуловић Дојчиновић и заменик генералног директора Холдинга „Каблови“ АД Славко Вујичић потписали су данас у Скупштини града Уговор о заједничком пријему - финансирању пријема 100 радника. Уговори, према којима ће у Јагодинској пивари од 4. маја почети са радом 50 младих људи старости до 30 година и исто толико у Холдингу „Каблови“ на основу исказаних потреба ових фабрика, закључени су на основу одлуке Скупштине града Јагодина од 4. априла ове године. Градоначелник Марковић је овом приликом посебно нагласио да је ово велики дан за Јагодину и да закључивање уговора са овим фабрикама значи испуњење обећања јагодинске локалне самоуправе да ће 2011. година бити година нових радних места. „100 младих људи до 30 година старости почеће са радом 4. маја. Радни однос заснива се на одређено време на период од 18 месеци, с тим што ће бруто зараде првих шест месеци финансирати град Јагодина из буџета, а осталих 12 месеци фабрика где је лице запослено. Према важећим критеријумима за посао се пријавило 225 младих људи различитих профила занимања и стручне спреме, али су тренутне потребе Јагодинске пиваре и Фабрике каблова везане за 100 радника међу којима су због природе посла потребна 93 мушкарца и само 7 жена. Скупштина града ће послати спискове са по 80 имена кандидата који испуњавају услове, а на Фабрици и Пивари је да, након интервјуа са њима, одлучи ко ће добити посао. Ја бих поручио осталим кандидатима који су се пријавили на овај конкурс да, уколико овом приликом не буду позвани да ћемо их имати у виду за нека друга радна места. Поред овог броја, недавно је са волонтирањем у оквиру пројекта „Прва шанса“ са радом почело 80 младих људи, а почетком маја и јуна када почиње сезона у Туристичком комплексу, запослићемо још око 200 младих људи, што даље значи да ћемо у тренутку када почне туристичка сезона у Јагодини моћи да кажемо да смо запослили скоро 400 људи“ рекао је Марковић и додао да ће у наредном периоду на период од 5 месеци бити запослено и око 15 лица са инвалидитетом и да ће локална самоуправа дотирати њихове зараде у висини од 10000 динара. Први човек поморавске престонице је истакао да се у Јагодини приоротет даје младим људима и да је то једини град који реализује своја обећања дата грађанима.

Градоначелник Јагодине је овом приликом саопштио да ће 15. маја привредно-политичка делегација у организацији Скупштине града Јагодина посетити Пескару, привредно средиште покрајине Абруцо у Италији и да ће том приликом бити одржано неколико састанака са привредницима из те области и челним људима Привредне коморе Италије о могућностима привредне сарадње Јагодине и Италије.

“Имајући у виду да је Италија чланица ЕУ, очекујемо да у Пескари договоримо братимљење наша два града и на тај начин приближимо себи пред-приступне фондове којима могу да располажу градови из земаља чланице Уније“, рекао је Марковић.

Директорка Јагодинске пиваре Јелена Вуловић Дојчиновић изразила је велико задовољство иницијативом јагодинске локалне самоуправе да се на период од 18 месеци запосли 100 младих људи јер се тиме, како је рекла,“ отвара пут , не само за 100 радника већ за 100 породица.“ Она је нагласила да се сада очекује и подршка државе која треба да помогне рад локалне самоуправе али и да омогући људима који су на крају свог радног века одлазак у пензију чиме се ствара простор за нова радна места намењен младим људим.

Заменик генералног директора Холдинга “Каблови“ Славко Вујичић изјавио је након потписивања уговора да је запошљавање младих људи једини начин да српска привреда изађе из кризе у којој се нашла, јер нове технологије и знања траже нове људе. Вујичић је подсетио да је у Фабрици каблова која ради пуних 56 година просек година живота запослених радника 53, и да су млади људи будућност Холдинга, а посао који су добили, у исто време, отвара врата њихове будућности.

Коментари
0
217

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже