најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

02.Мај 2011
У Мајуру свечано отворен Клуб пензионера и реновирани Дом културе

Место за окупљање и дружење, након отварања Клуба пензионера и Дома културе, имаће сада и најстарији и најмлађи мештани јагодинског села Мајур. Клуб пензионера и Дом културе свечано је у петак, 29.априла отворио градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма који је овом приликом изјавио да јагодинска локална самоуправа чини максималне напоре у борби против беле куге и за отварање нових радних места, као и да се посебна пажња посвећује младима који живе на селу, како би остали на свом родном огњишту и ту засновали своје породице.

„Клуб пензионера смо отворили да би најстарији мештани Мајура, који су завршили свој радни век, могли да се окупљају и на миру проводе своје пензионерске дане, друже се, играју карте, шах и остало. Бифе у овом клубу комплетно смо опремили, почев од намештаја до пића и са новцем који се овде буде зарадио располагаће пензионери и они ће одлучивати у коју ће сврху бити намењен“, рекао је Марковић.

Отварајући адаптирани и комплетно реновирани Дом културе у присуству својих најближих сарадника и представника партија које имају своје одборнике у Скупштини града, како из власти тако и опозиције, Драган Марковић Палма је рекао да локална самоуправа у Јагодини представља јединствен пример добре сарадње свих партија у градској скупштини где се одлуке доносе у интересу свих грађана.

„У вашем селу решен је проблем водоводне мреже, урађена је гасификација, а у наредном периоду планирамо да асфалтирамо све улице које су услед ових радова прокопане. Гледајући све садржаје којима Мајур сада располаже ви се не разликујете од села у Грчкој, Француској и другим европским градовима. Ми се максимално боримо да помогнемо свим грађанима-породицама са више деце, пензионерима, незапосленим породиљама и трудницама и младим људима који су без посла“, рекао је Марковић и подсетио да је локална самоуправа преко програма за волонтере,Уговором о заједничком финансирању 100 младих људи који 4. маја почињу са радом у Фабрици каблова и Јагодинској пивари као и запошљавањем одређеног броја радника на пословима у Туристичком комплексу, од почетка ове године запослила готово 500 младих људи, а да је план да се до краја ове године запосли 1000 младих.

У забавном делу програма наступиле су Звезде Гранда, Дарко Лазић и Милица Тодоровић.

Коментари
0
131

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже