најактуелније:

СПОРТСКА ДЕШАВАЊА

30.Јул 2018
Почеле припреме рукометашица „Јагодине“ за турнир у Хрватској

Рукометашице „Јагодине“, актуелне првакиње Србије, стартовале су са припремама за нову сезону која ће несумњиво бити занимљивија од претходне. Овај тим играће у квалификацијама за Куп шампиона на турниру у Копривници, у Хрватској, где је противник изузетно квалитетна екипа румунске „Крајове“. Све рукометашице Јагодине биће дебитанткиње на овом такмичењу, рекао је тренер Драган Марков.

„Ово је први пут девојкама да учествују на неком оваквом такмичењу. То је изазов за све нас, а уједно и добро искуство и одлична припрема за оно што је нама најважније, а то су утакмице на домаћем првенству и Купу, заиста то тако треба гледати. То су заиста пребогати клубови у односу на нас и ми ћемо покушати у играчком смислу да дамо свој максимум. Тако можемо да видимо где смо у односу на најбоље у Европи и за девојке је ово велики изазов“, истакао је Марков.

Седам рукометашица из прошлосезонске екипе је напустило клуб, а шест је нових. Рукометашице „Јагодине“ знају да их чека напорна сезона, али желе да буду у кругу фаворита за трофеје.

„Мени је драго што смо добили јако добро појачање. Девојке су расположене за напредак и рад. Атмосфера је лепа, иако је тек почетак припрема. Што се тиче мене и моје екипе, сви смо спремни да дамо свој максимум и то што сам рекла да смо фаворити, то није за џабе, тако да се надам да ћемо испунити очекивања публике“ рекла је Марија Јовановић, рукометашица „Јагодине“.

Њена колегиница са терена, Јелена Гојковић, такође је оптимистична. „Екипа је доста промењена, али верујем у девојке и у наш тим. Прошле године, нико од нас није ништа очекивао, па смо освојили титулу првака државе, тако да у тим квалификацијама немамо шта да изгубимо. То могу да нам буду само додатне утакмице, као припрема за домаће првенство, које нам је приоритет. Ту морамо да се покажемо и да одбранимо титулу“, рекла је Гојковић.

Прву контролну утакмицу у оквиру припрема, „Јагодина“ ће одиграти 10. августа у Мађарској са „Бекешабом“, а турнир у Копривници у квалификацијама за Куп шампиона биће одржан 8. и 9. септембра.

Коментари
0
33

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже