најактуелније:

Бесплатно студијско путовањ у Беч у организацији града Јагодине од 4. до 6. марта 2019.године за студенте, пријаву можете преузети са сајта града Јагодине и скенирано послати на studenti.jagodina@gmail.com или донети лично у канцеларију 21 у Скупштини града Јагодина. Почетак пријављивања 21.јануар, а рок за подношење пријаве је 20.фебруар 2019. до 15 часова. |

СПОРТСКА ДЕШАВАЊА

21.Јануар 2018
Одржано 16.пливање за Часни крст на Багрданском језеру

Поводом великог хришћанског празника Богојављење, на Багрданском језеру, по 16. пут, одржано је традиционално пливање за Часни крст.

Град Јагодина по 16. пут успешно је организовала ову верску манифестацију, а пливало је 35 учесника. Било је такмичара свих генерација: најстарији је Слађан Вељковић, који има педесет две године, док најмлађи Стефан Милосављевић има 15 година. Победио је Милан Стојановић из Јагодине.

„Ово је супер. Учествовао сам 15 пута, а ово ми је седма победа. Наставићу са пливањем и даље, а мотив ми је вера у Бога“, рекао је Стојановић. Манифестација је и овога пута имала велику помоћ града Јагодине и јагодинског Спортског савеза.

„Данашњи празник је један од најзначајнијих у Православном календару. Честитам организаторима ове манифестације, као и храбрим пливачима, момцима и девојкама, а захваљујем се и бројним грађанима који су дошли да поздраве ову манифестацију. Скупштина града Јагодине прати сва дешавања у нашем граду, прати вољу и потребе наших грађана и зато је и овог пута значајним средствима помогла одржавање ове манифестације, зато што овај догађај има и верски, културни и спортски карактер“, рекао је Зоран Глигоријевић, спортски директор „ЈАССА“.

Организатор пливања, Чедомир Вучићевић, задовољан је како је манифестација протекла.

„Желео бих да кажем да је и ове године протекло све како треба и да смо ово пливање за крст обавили како и приличи овом дану. Ми пре свега поштујемо традицију. Ко први дође до крста, добије у трајном власништву овај ручно рађен крст који је прелеп и остаје му за успомену. Ове године Милан Стојановић је опет освојио крст и стварно му се дивим на упорности и добром пливању“, рекао је задовољно Вучићевић. Манифестацији је присуствовао велики број грађана, који су као и сваке године, почашћени топлим чајем и грејаном ракијом.

Галерија фотографија

Коментари
0
81

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже