најактуелније:

СПОРТСКА ДЕШАВАЊА

19.Септембар 2017
Одржане 13.Сеоске Олимпијске игре

Тринаесте по реду Сеоске Олимпијске игре одржане су протекле суботе у селу Драгоцвет код Јагодине. Надметало се више од 300 такмичара из 20 села са територије Јагодине. Председник Савеза за рекреативни спорт у Јагодини, Зоран Глигоријевић, истакао је значај ове традиционалне спортске манифестације.

„Град Јагодина и локална самоуправа поред врхунског спорта велику пажњу посвећује и спорту на селу и рекреативном спорту. Само 20 општина на територији целе Србије подржава овакав вид такмичења. У претходном периоду доста се радило на побољшању инфраструктуре у овим срединама да би се створили услови за овакав вид такмичења. Свако село које има преко 50 домаћинстава има осветљен и ограђен терен за мале спортове и велики фудбалски терен. Најновија акција је изградња Домова културе у сваком селу и свако од тих домова смо опремили шаховском гарнитуром и столовима за стони тенис. На тај начин створени су услови да се екипе такмиче и проведу лепо време, а ово је начин да се друже и такмиче са екипама из других села”, рекао је Глигоријевић.

Такмичење је одржано на четири различита полигона. Учесници су се такмичили у 11 категорија, а ево и резултата. Најбоља у баскету, у мушкој категорији била је екипа из Рибара, док је у женској тријумфовао тим из Драгоцвета. Када је пикадо у питању, прво место у мушкој категорији освојио је тим из Глоговца, док је женској категорији победио тим из Доњег Рачника. У шаховској дисциплини, најбољи су били: мушки тип из Кончарева и женски тим из Багрдана. Победници у стрељачкој дисциплини, били су Рајкинац у мушкој категорији и Драгоцвет у женској категорији. Екипа села Дубока тријумфовала је у женској категорији за стони тенис, док је у мушкој победу однео тим из Дражмировца. У одбојци за мушкарце, најбоља је била екипа из Шуљковца, док је најбољу женску одбојку играла екипа из села Дубока. У надвлачењу конопца, најбољи су били спортисти из Међуреча, док су у рукомету победу однео тим из Рибара. Када је народни вишебој за мушкарце у питању, титулу првака однео је тим из Мајура, а када је вишебој за жене у питању, победила је екипа из Дубоке. Мушки тим из Мајура и женски из Дубоке били су најбржи на кросу. Када је мали фудбал у питању, прво место у мушкој конкуренцији освојила је екипа из Ковачевца, док је у женској конкуренцији прво место освојила екипа из Драгоцвета.

Сви победнички тимови такмичиће се на републичким Сеоским Олимпијским играма, које ће бити одржане ове суботе у селу Бања код Аранђеловца. Организатор овог такмичења био је Савез за рекреативни спорт у Јагодини, док је све трошкове организације сносила Скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
24

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже