најактуелније:

СПОРТСКА ДЕШАВАЊА

19.Септембар 2017
Организован Дан пешачења у Јагодини

Министарство омладине и спорта и Планинарски савез Србије покренули су заједничку акцију за афирмацију рекреативно спортске дисциплине пешачења. Овој акцији одазвали су се и Јагодинци.

Планинарски савез Србије уврстио је пешачење у рекреативно спортску дисциплину, а 16. септембар прогласио Даном пешачења у Србији. Циљ је да се једним даном у години званично укаже на значај пешачења за здравље људи. Овој акцији придружили су се и многобројни Јагодинци, а радује чињеница што је међу рекреативцима било доста родитеља са децом, који схватају колико је битно правилно здравствено васпитање најмлађих. Ову акцију организовао је Планинарски клуб „Рунолист“ уз подршку Јагодинског спортског савеза.

„Спемили смо две стазе, краћу од 5 километара и дужу од 10км , које су коректно обележене планинарским симболима и искусни чланови Планинарског клуба „Рунолист“ водиће све учеснике њима. Пошто је реч о брдовитом терену, иће ће се спорије, па планирамо да финиширамо пешаћење за најмање два сата, када је реч о краћој стази, односно четири за дужу. Овим даном желимо да укажено грађанима да је овај вид пешачења доступан свима и најјефтинији начин бављења рекреативним спортом и трудићемо се да га уврстимо у богату туристичку понуду Јагодине, рекао је Небојша Јовановић, председник ПК „Рунолист“ у Јагодини.

На овогодишњем Дану пешачења у Јагодини одазвало се око 100 Јагодинаца свих старосних доби.

Галерија фотографија

Коментари
0
27

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже