најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

СПОРТСКА ДЕШАВАЊА

02.Август 2017
Протеклог петка у Аква парку, одржано отворено пливачко такмичење

Меморијалном митингу „Мирослав Геза Ковачевић“ и пливачком такмичењу присуствовало око 300 такмичара из 20 различитих клубова. Такмичење подржала Јагодина, као и спорски савез „ЈАССА“.

Отворено пливачко такмичење, уједно и меморијални митинг „Мирослав Геза Ковачевић“, одржано је протеклог петка у јагодинском „Аква парку“. Такмичило се више од 300 такмичара из 20 различитих клубова, како из Србије, тако и из Македоније. Такмичење је организовано од стране пливачког клуба „Јагодина“. На такмичењу је био најуспешнији клуб „Младост“ из Бора, док су појединачно, најистакнутији били пливачи клуба „Свети Никола“ из Ниша, Александра Пешић и Милош Цицић.

Такмичење је одржано у част пливачке легенде и тренера спорта Мирослава Гезе Ковачевића, као знак сећања на дубок траг који је оставио када је спортско пливање у питању. Јагодински „Аква парк“ је пружио све услове да се такмичење одвије у најбољем реду. Ово такмичење је и морално и финансијски подржао град Јагодина, као и спортски савез „ЈАССА“ из Јагодине.

Владимир Милановић је са сетом говорио о утицају Гезе Ковачевића на будуће нараштаје када је спортско пливање у питању:

„Сви знамо ко је био Мирослав Геза Ковачевић. За оне који не знају, он је сву своју спортску каријеру провео у пливачком клубу „Јагодина“. Био је одговоран за хиљаде такмичара које је он тренирао. Плод његовог рада је било више такмичара савезног ранга у старој Југославији. Није нам тешко да сваке године организујемо овај митинг. Штавише, задовољство нам је.”, рекао је Милановић и истакао да је задовољан бројем пријављених такмичара. 

Спортски директор „Аква парка“ у Јагодини, Драган Глигоријевић, такође је са уважавањем говорио о Ковачевићу и његовом утицају:

„Био је спортски радник, стручњак, али пре свега добар човек. По томе га пампте и стари и млади. Захваљујем се његовој породици и пливачком клубу „Јагодина“ који чувају успомену на Мирослава Ковачевића Гезу. Град Јагодина подржава спортске манифестације са великим бројем такмичара, тако да је и овог пута стао и морално и финансијски иза ове манифестације“ –рекао је Глигоријевић.

Отворено пливачко такмичење одржано је јубиларни 20. пут. Најбољи на митингу добили су пехаре, дипломе и медаље са ликом покојног Гезе. Мирослав Геза Ковачевић, рођен је 1941., а умро је 2005. године. Био је легендарни пливач, ватерполиста, спортски радник, тренер и публициста из Јагодине, а својим радом и достигнућима утицао је на бројне успешне пливаче данашњице.

Галерија фотографија

Коментари
0
64

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже