најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈА ОБАВЕШТЕЊА

07.Јун 2012
СУБОТА, 09.ЈУН, ПОЧЕТАК НОВЕ СЕЗОНЕ У ЈАГОДИНСКОМ АКВА ПАРКУ

 

Последњих година Јагодина све више поприма изглед налик приморским градовима, где се у непосредној близини Аква парка могу видети табле са натписом „Собе и апартмани за издавање“, тако да од туризма у Јагодини не живе само оно који су запослени у туристичком комплексу,већ и Јагодинци  који током летњих месеци угосте бројне туристе широм Србије. Није редак случај да се на седмодневни одмор у Јагодину долази породично, па се из тих разлога за јагодински Аква парк усталио назив „Српско море“.

Све оно што чини туризам, од релаксације и одмора преко културе до авантуре,Јагодина данас може да понуди. Бројим посетиоцима из земље и иностранства, у оквиру туристичко-спортског комплекса,  на располагању су бројни садржаји, почев од ЗОО врта „Тигар“, који је постао нови дом за више од 80 атрактивних животињских врста, до  Музеја воштаних фигура, јединог у Србији који   свим посетиоцима пружа могућност упечатљиве шетње кроз векове старије и нове српске историје. 

Бисер туристичке понуде поморавске престонице  свакако представља јагодински Аква парк, идеално уточиште током врелих, летњих дана кога је за пет сезона посетило око два милиона туриста, а читав туристичко-спорстки  комплекс око 3,5 милиона туриста.Аква парк се простире на површини од 5 хектара, располаже са осам  базена и осам тобогана укупне дужине 600 метара. Олимпијски базен испуњава све услове за одржавање пливачких и ватерполо такмичења по прописима Светске пливачке федерације, а цео Аква парк је осветљен рефлекторима, што омугућава одржавање и ноћних спортских и културно-забавних манифестација. У току је изградња новог базена за најмлађе, сличних димензија као постојећи дечји, са атрактивном платформом у виду гусарског брода са неколико тобогана. У саставу Аква парка је  више ресторана за припрему брзе хране и домаћих јела,као и за продају освежавајућих пића и посластица. Поред Аква парка налази се паркинг простор за више од 1000 аутомобила као  и комплекс тениских терена, игралиште за кошарку, одбојку, мали и велики фудбал, рукомет и скејт парк. Улазница за Аква парк за одрасле кошта 500, а за децу до 12 година 300 динара, што јагодински Аква парк сврстава у ред водених атракција са најнижом ценом карте, па самим тим и најповољнијим за туристе.За организоване групе предвиђени су и  попусти, па тако карта у групи стаје 400 за одрасле и 200 динара за децу, док студенти из Јагодине и студенти из других градова који се школују у Јагодини, имају право на бесплатан улаз уз индекс.

 

 

Коментари
0
1545

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже