најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈА ОБАВЕШТЕЊА

23.Јун 2017
Регистрација стамбених заједница

Обавештавамо све стамбене зграде-стамбене заједнице, да је 31.12.2016.године ступио на снагу нови Закон о становању и одржавању зграда („Сл.гласник РС“, бр.104/2016), који се примењује од маја  2017. године.

Сходно члану 16. поменутог закона, свака стамбена зграда је у обавези да се региструје и добије статус правног лица.

Пословно име стамбене заједнице под којим се она појављује у пословном промету обавезно садржи означење „стамбена заједница“ и адресу зграде. У поступку регистрације стамбена заједница ће добити Матични број, а по добијању Решења о регистрацији, једино је потребно да се у филијали Пореске управе поднесе захтев за издавање ПИБ-а, који се после доставља Регистратору ради допуне тог податка у Регистар стамбених заједница.

Законска је обавеза да грађани формирају Скупштину/Савет зграде и изаберу Управника, која ће као правно лице решавати текуће проблеме. Њеним оснивањем сви проблеми би били евидентирани на једном месту, уштедело би се време суграђана и била би лакша комуникација са надлежним службама.

Регистрација се врши без плаћања административне таксе.

У прилогу овог обавештења су обрасци и документација која је потребна за регистрацију, а коју можете преузети у канцеларији бр. 8 или на сајту града Јагодине www.jagodina.org.rs у делу Обавештења.

Све информације око формирања Скупштине/Савета зграде грађани могу да добију лично у Градскoj управи за опште и заједничке послове града  Јагодина, Краља Петра I бр.6, канцеларија бр. 8 или на телефон број 81-50-539. Контакт особа: Јелена Антић, Регистратор.

Градска управа за опште и  заједничке послове

У Јагодини

22.06.2017. године

PDF документа

Коментари
0
353

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже