најактуелније:

локална самоуправа - руководсво

руководсво

Заменик градоначелника

Снежана Вукашиновић, рођена је 1959.године у Јагодини. Основну и средњу школу, као и Педагошки факултет завршила је у Јагодини. Радила је као учитељ у Јагодини, Медојевцу, Главинцима и Мајуру. Последњих седам година била је директор ОШ ,,Радислав Никчевић'' у Мајуру. Маја 2012. године изабрана је за заменика градоначелника.


Председник Скупштине града

Драган Марковић Палма, српски политичар и приватни предузетник, председник и оснивач странке Јединствена Србија, рођен је 2. маја 1960. године у Кончареву крај Јагодине. Народни је посланик у три мандата. Од 2004. године обављао је дужност председника општине, а у свом другом мандату, када је Јагодина добила сатус града, одлуком Скупштине града 28. маја 2008. године, изабран је за првог градоначелника Јагодине.

Приватни је предузетник више од 35 година и власник компаније која запошљава преко 100 радника, а у саставу компаније, осим ТВ Палма плус, послује и предузеће за транспорт, грађевинске машине и трговину.

Драган Марковић Палма проглашен је за најбољег предузетника Србије 1994. године и за најбољег југословенског менаџера 1995. године. Носилац је значајног међународног признања, титуле Почасни грађанин града Катерини у Грчкој која му је уручена 28. августа 2015. године и Почасни сенатор Сената привреде Србије основаног у сарадњи са Сенатом привреде Аустрије. Крајем 2017.године Прва европска кућа у Београду уручила је Драгану Марковићу Палми престижно признање „Најевропљанин“ за 2016. и 2017.годину.  17.септембра 2018.год. Драган Марковић Палма постао је Почасни конзул Републике Грчке у Србији.

Од 2004. године до данас, Јагодина је на челу са Марковићем доживела економски и инфраструктурни препород и постала водећи туристички, привредни, спортски и образовни центар у овом делу Србије, град са најбољим социјалним програмом познатим и ван граница наше земље.  Ожењен је, има два сина и петоро унучади.


Заменик председника Скупштине

Петар Петровић,, рођен је 1951. године у Лоћики, општина Рековац. Живи у Јагодини са супругом, сином и ћерком. Дипломирао је на Правном Факултету у Крагујевцу. После дипломирања радио је у Заводу ,,Црвена Застава`` у Крагујевцу, затим у Холдингу ,,Каблови у Јагодини на разним местима, укључујући и руководеће позиције, такође био је директор ЈП ,,Стандард`` у Јагодини.


Секретар Скупштине

Ведрана Љубанић, рођена 1967 године у Дубровнику. Основну и средњу школу завршила у Мостару. Дипломирала 1990. године на Правном факултету у Мостару. Као адвокатски приправник стекла услов за полагање правосудног испита. Правосудни испит положила у Београду 1995. године. Од јуна 1995. године у радном односу у органу управе, а од марта 2005. до маја 2016. године као начелник Градске управе за урбанизам, грађевинске, комуналне, стамбене и имовинско-правне послове града Јагодина. Удата и мајка троје деце.


аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже