најактуелније:

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

13.Септембар 2018
Отворен 6.Аниматор фест у Јагодини

Као увод у 6.Аниматор фест у фоајеу јагодинског Културног центра јуче је отворена изложба слика под називом ,,У раму песме', ауторке Марице Кицушић, а пре приказивања првих пројекција на европском фестивалу анимираног филма. Учеснике и посетиоце је поздравила Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

Фестивал је прогласила отвореним Радостина Нејкова, професор анимације на Универзитету уметности у Софији, која је ранијих година била члан жирија, а за овај фестивал је са децом радила филм који је у такмичарској конкуренцији. „Мислим да је овај фестивал прелеп, видела сам тако добре филмове, радили смо са изузетном децом у радионицама, стварно сам презадовољна. Лепо је што учесници могу да виде свој филм и упореде га са другим филмовима, да виде колико је добар, шта су могли да ураде другачије или боље. Важно је што млади имају прилику да се упознају са вршњацима из других земаља, да разговарају, размене искуства и друже се, рекла је Нејкова.

Аниматор фест у Јагодини је из године у годину све цењенији и популарнији, што је потврдила и Марија Вулић из Културног центра ,,Светозар Марковић' у Јагодини, која је уредник и организатор овог фестивала.

„Укупно сада имамо 90 филмова у три такмичарске категорије. То је много више филмова него што их је било ранијих година, много више садржаја, имамо и три изложбе ове године, једну смо управо отворили, то је изложба илустрација Марице Кицушић. Првобитна идеја је била да будемо национални фестивал, да популаришемо нашу продукцију, међутим сматрамо да је драгоцено и корисно за све да се упоређују с другима на неком међународном плану. У овој фази смо европски фестивал и то је наш заштитни знак, али ко зна можда ће у будућности постати и светски“, рекла је Вулић. Аниматор фест у Јагодини има и богат пратећи програм и траје до суботе 15.септембра, када је и свечана додела награда.

Галерија фотографија

Коментари
0
75

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже