најактуелније:

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

10.Јул 2018
Почело „Јагодинско културно лето“

Наступом познате естрадне уметнице Гордане Лазаревић и оркестром Новице Николића Патала протекле недеље, у излетишту „Поток“, отпочела је нова сезона традиционалне манифестације „Јагодинско културно лето“.

Велики број људи окупио се на трибинама излетишта, жељно ишчекујући почетак музичког наступа поменутих извођача. Програм је отворио познати хармоникаш Новица Николић Патало, са својим оркестром, који је наступ традиционално започео „Моравцем“. Ово није њихов први наступ у Јагодини, али сваки пут су одушевљени пријемом публике.

„Овде се осећам као код куће и овде ми је увек лепо. Част ми је што отварам ову сезону „Јагодинског културног лета“. За мене је дика када видим оволико коло. Жељан сам да видим како људи лепо играју коло“, рекао је Николић.

За добру песму и квалитетно извођење, потрудила се позната естрадна уметница Гордана Лазаревић, која такође не наступа први пут поред велелепног вештачког водопада, на „Летњој сцени“.

„Овде је најдивнија публика на свету. Не зна се да ли више воле песму којом их увесељавамо или игранку која следи на крају. Та радост, игранка, „Поток“, лепота коју Јагодина има.То је нешто најбоље што сам видела и овде се заиста осећам као код куће“, рекла је Гордана Лазаревић са посебним одушевљењем.

Хитови су се ређали, а публика је после сваког наступа била све расположенија и свако извођење је поздравила бурним аплаузима. Врхунац вечери била је традиционална велика народна игранка. Публика се ухватила у велико коло и својим неуморним играњем показала да негује и чува своју традицију. Позитивна атмосфера у „Потоку“ се могла осетити издалека, а на овај јединствени догађај, публика долази из бројних градова: како због наступа, тако и због једиственог амбијента.

И за овај викенд, припремљен је богат културно-уметнички и забавни програм. У суботу, наступиће гитарски трио „Балканске жице“, а за недељу је поново заказана велика народна игранка уз оркестар Јоце Стрижанца и наступ Данке Стојиљковић. Наступи почињу у 21 сат. Организатор догађаја на Летњој сцени је Културни центар „Светозар Марковић“, док је покровитељ свих дешавања Скупштина града Јагодине.

Коментари
0
416

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже