најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

25.Јун 2018
На Летњој сцени излетишта „Поток“ наступила су културно уметничка друштва из Јагодине

На Летњој сцени излетишта „Поток“ у Јагодини протекле суботе наступило је шест културно-уметничких друштава из села са територије Јагодине. Наступила су следећа културно уметничка друштва: „Извор“ из Ловаца, „Глоговац“, „Живадин Јанковић“ из Новог Ланишта, „Ђердан“ из Трнаве, „Моравац“ из Дубоке и „Бранко Ћопић из Мајура.Велики број публике окупио се у велелепном туристичком комплексу „Ђурђево брдо“ како би уживао у извођењу традиционалних игара и песама, а било је извођача свих узраста, од најмлађих па све до најстаријих чувара традиције.

„Овде је увек пуно народа и стварно је лепо. У излетишту „Поток“ се одржавају многе манифестације и нама је велика част што ћемо играти овде, пред овим људима и у овом прелепом амбијенту“, рекао је Јовица Димитријевић, председник КУД „Бранко Ћопић“ из Мајура.

„Скоро сваке године наступамо на Летњој сцени излетишта „Поток“. КУД „Ђердан“ из Трнаве у задњих годину дана бележи изванредне резултате. Сваке године имамо по неку најбољу тачку и задовољство нам је што можемо да се појавимо на овој сцени“, рекао је Драган Томић, из КУД-а „Ђердан“ из Трнаве.

„Немамо баш често прилике да наступамо на Летњој сцени. Овде је заиста прелепо. Сигуран сам да ће цео овај призор нашим фолклорашима остати у лепом сећању“, рекао је Бојан Јовановић, председник КУД-а из Глоговца.

Извођачи су се представили разноврсним програмом. Наступили су здравичари, вокални и инструментални солисти и групе, а представљене су и кореографије уз нумере карактеристичне за поднебље Шумадије и Поморавља. Многобројна публика је уживала у чаролији српске традиције представљене на сцени излетишта „Поток“, а угођај је био још већи, с обзиром да се овај скоро двочасовни наступ одвијао одмах до великог вештачког водопада, који је водећа туристичка атракција већ пар година. Сваки наступ поздрављен је громогласним аплаузима присутних.

Овог викенда, такође на сцени излетишта Поток наступиће још четири културно-уметничка друштва која су се представила на традиционалној манифестацији „Сусрети села“, тако да ће публика имати још једну прилику да ужива у традиционалним српским играма и песмама, а своје умеће показаће и једно Културно-уметничко друштво из Републике Српске.

Организатор „Јагодинског културног лета“ је Културни центар „Светозар Марковић“, док је покровитељ манифестације Скупштина града Јагодина. Сви догађаји који се одвијају на сцени у „Потоку“ бесплатни су за све посетиоце.

Галерија фотографија

Коментари
0
330

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже