најактуелније:

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

18.Јун 2018
На Летњој сцени излетишта „Поток“ наступили плесачи из три поморавска клуба

На Летњој сцени излетишта „Поток“ у Јагодини одржан је и хуманитарни плесни спектакл. Наступило је више од 300 плесача свих генерација из три поморавска плесна клуба: „Dream team“ из Јагодине и “DC Team“ и „Tutu Dance“ из Параћина.

 

Енергичним наступом ове три плесне групе отворена је сезона на Летњој сцени излетишта „Поток“, а Бранимир Ђуричић, директор плесне школе „Dream team“ из Јагодине одушевљен је организацијом манифестације на отвореном.

 

„Овај наступ много значи плесачима зато што се плесна сезона завршава, али значи и нама зато што смо хтели да направимо нешто за Јагодину. Желим да ова манифестација буде традиционална у Јагодини, да се одржава сваке године и да се одржава у континуитету. Захвалио бих се Скупштини града Јагодине, која нам је изашла у сусрет и дала овај простор, Културном центру „Светозар Марковић“ и Спортском савезу „ЈАССА“ који је учинио доста тога за ову децу ван целе ове приче“, рекао је Ђуричић.

 

За плесаче је ово био преседан, пошто су навикли да наступају у великим халама. Сада су имали прилику да своје плесно умеће демонстрирају пред публиком и на отвореном, на велелепној сцени излетишта „Поток“ одмах поред грандиозног вештачког водопада који је главна туристичка атракција већ годинама. Сам плесни догађај привукао је бројну публику, која је сваки наступ бележила камерама својих мобилних телефона и сваку групу поздравила громогласним аплаузима.

 

Догађај је био забавног, али и хуманитарног карактера. Посетиоци су могли да ставе новац у кутију, који је прикупљан за лечење једанаестогодишњег Александра Петровића из села Клачевица. За његово лечење је потребно прикупити још пар хиљада евра, а овим наступом организатори и плесачи су поред талента за плес, показали и дозу хуманости.

 

У наредном периоду на Летњој сцени излетишта „Поток“ наступиће неколико културно-уметничких друштва из Јагодине, која ће се представити традиционалним народним играма и песмама. Организатор догађаја на Летњој сцени у „Потоку“ је Културни центар „Светозар Марковић“, а покровитељ је Скупштина града Јагодине. Сви догађаји на Летњој сцени су за све посетиоце традиционално бесплатни.

 

Коментари
0
205

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже