најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

24.Октобар 2017
Почео осми Фестивал дечијих и омладинских представа „ДОПС“

Осми по реду фестивал дечијих и омладинских представа „ДОПС“ свечано је отворен у понедељак, 23. октобра у малој сали Центра за културу „Светозар Марковић“ у Јагодини. Фестивал се одржава под покровитељством Скупштине града Јагодине.

У жирију овог престижног фестивала ове године су истакнути глумци Раде Марјановић и Калина Ковачевић и Љиљана Ристић, професор српског језика и књижевности у Гимназији „Светозар Марковић“ у Јагодини, као представник града домаћина. Чланица жирија, глумица Калина Ковачевић, не крије задовољство због жирирања на овогодишњем фестивалу.

„На младима свет остаје и не каже се то за џабе. Јагодинска публика се веома разуме у позориште и могу слободно да кажем да је размажена у позитивном смислу, јер зна шта ваља, а шта не. Дивно је што се овде код деце негује љубав према позоришту и уметности и што деца имају формиран укус, што је веома битно. Децу треба „инфицирати“ позориштем док су још мала”, рекла је Калина Ковачевић. Током трајања фестивала, биће изведено десет представа: пет дечијих и пет омладинских. Дечије ће бити игране од 12 сати, док се омладинске играју од 18 часова. Фестивал је припремио и богат пратећи програм. У уторак 24. октобра, у 20 часова, биће одржано вече са глумицом Калином Ковачевић. У среду, 25. октобра, у 9:15 и 10:15 биће изведена представа „Ма шта ми рече“ Великог театра из Јагодине, а истог дана у 20 часова биће одржано вече са глумцем Радетом Марјановићем, које ће бити одржано у фоајеу Културног центра. Фестивал ће свечано бити затворен у суботу, 28. октобра у 18 часова, када ће најбољима бити додељене награде. Књижевну награду „Селимир В. Милосављевић“ коју „ДОПС“ традиционално додељује, те вечери биће додељена књижевнику из Сомбора, Миливоју Млађеновићу за текст „Кад сам био гарав“. Исте вечери, у част награђених, биће одиграна представа „Другачије будни“ коју је припремила Драмска секција Школе са домом за ученике оштећеног слуха и говора „11. мај“ из Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
78

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже