најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

09.Октобар 2017
Јагодинско позориште обележило 70. рођендан

Јубилеј је обележен отварањем нове позоришне сезоне представом „Идем у лов“, а додељене су захвалнице предузећима која подржавају Позориште током свих година постојања.

Јагодинско позориште обележило је протеклог четвртка у малој сали Културног центра свој велики јубилеј – 70 година успешног рада и постојања.

Овај важан датум поклопио се и са отварањем нове позоришне сезоне у Јагодини. Пре самог почетка представе „Идем у лов“, књижевник и новинар Живорад Ђорђевић, одржао је говор, а потом су уручене и захвалнице бројним локалним предузећима која из године у годину на све начине подржавају рад ове институције и њихових чланова.

„Поносимо се нашим Позориштем. Оно је наш заштитни знак, као и фестивали „Дани комедије“, „Аниматор фест“ и „ДОПС“. Позориште можда не може да промени наш живот, али свакако може да га улепша”, рекла је током свог говора заменица градоначелника Јагодине, Снежана Вукашиновић и додала да је Аматерско градско позориште добитник овогодишње Октобарске награде коју град Јагодина традиционално додељује сваке године.

После уручења захвалница, пред дупке пуном салом Културног центра, изведена је и премијера представе „Идем у лов“. Текст ове комедије писао је Жорж Фејдо, а за домаћу публику га је адаптирала редитељка Лилијана Ивановић. Главне улоге у овој представи играју: Петар Митић, Марија Миладиновић, Ненад Петровић, Драган Буњевац, Виолета Пешић, Предраг Јовановић, Драган Станчевић и Ивана Миливојевић. За костиме је била задужена Славица Петровић, а за сценографију поменути Петар Митић. Музику је бирала редитељка представе, а организатор је Бранка Маринковић.

Представа ће током читаве сезоне бити на репертоару Градског позоришта Јагодине, а следеће извођење ове представе биће 19. октобра.

Галерија фотографија

Коментари
0
80

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже