најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

02.Август 2017
17. по реду Фестивал „Прва хармоника Србије“ одржана на Летњој сцени излетишта „Поток“ у Јагодини

Звуци хармонике орили су се протеклог петка у на летњој сцени излетишта „Поток“, где је одржан 17. по реду фестивал „Прва хармоника Србије“. Организатор фестивала је наш прослављени хармоникаш Бојан Нешић, а ово је уједно био и 14. Меморијал посвећен Александру Саши Тодоровићу, хармоникашу и бившем члану жирија, који је трагично настрадао после завршетка трећег фестивала.

И ове, као и претходних година, пријавио се велики број такмичара, не само из свих крајева Србије, већ и из дијаспоре. Такмичило се више од 60 хармоникаша у шест категорија. Да се изабере најбољи хармоникаш, заједничким снагама потрудили су се, чланови жирија, легенде свирања на хармоници Љубо Кешељ и Новица Неговановић, као и естрадни уметник Радиша Урошевић. У категорији „петлића“ победио је Миодраг Станковић из Беча, док је у конкуренцији „пионира“ победио Матија Стошић из Београда. Титулу најбољег старијег пионира понео је Милош Живојиновић из Младеновца, док је најбољим млађим јуниором проглашен Димитрије Цветковић, такође из Младеновца. У конкуренцији јуниора, победио је Никола Спасојевић из Ивањице, док је апсолутни победник фестивала Александар Анђелковић из Сурдулице. 

Организатор Бојан Нешић није крио задовољство због још једног успешно одржаног фестивала.

„Што сам обећао, то сам и испунио. Драго ми је што има пуно такмичара, како из Србије, тако и из Европе. Као што знате, слоган фестивала је „Добродошлица свима, победа најбољима“. Ове године, није било првог, другог и трећег места. Најбољи су победили“ рекао је Нешић са задовољством.  

Љубо Кешељ, наш прослављени хармоникаш и члан жирија, импресиониран је овогодишњом организацијом, али и амбијентом.

„Ја сам први пут овде. Могу да вам кажем да сам одушевљен, да нешто овако нисам видео. Стварно је посебан доживљај бити овде. Много зависи од организације, а овај фестивал је прави показатељ како се то ради. Овако велики одзив младих хармоникаша вам све говори“, искрен је био Кешељ.

Посетиоци су уживали у одличној организацији фестивала и младим талентима који су одлично показали своје руковање овим инструментом. Први победник овог престижног фестивала, Александар Крсмановић, такође је присуствовао такмичењу, али овај пут не на сцени, већ у својству посматрача. Он је такође похвалио организацију и реноме који овај фестивал ужива већ годинама, захваљујући ком је и постао признати хармоникаш. У ревијалном делу програма, наступили су многи неафирмисани певачи, на челу са Драганом Савићем Гулом и његовим оркестром.

Коментари
0
128

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже