најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

23.Јул 2017
Малишани певали са Мињом Суботом и Пеђолином

Овог лета је у оквиру манифестације ,,Јагодинско културно лето“ до сада одржано неколико концерата, игранки, али и дечијих представа које су привукле велики број малишана и њихових родитеља. Организатор манифестације Културни центар труди се да задовољи укусе свих генерација и узраста.

У суботу је одржана приредба под називом ,,Деца су украс света“ коју су веома ефектно и професионално приредили чувени водитељи дечијих емисија Миња Субота и Пеђолино.

Познати водитељ дечије емисије ,,Музички тобоган“ Миња Субота има само речи хвале за Јагодину и Летњу сцену где је одржана приредба.

„Драго ми је да сам у овом дивном амбијенту. Први пут сам овде и одушевљен сам. Дивно је уређено и лепо осмишљено. Задовољство ми је што сам наступио на овој сцени у Јагодини – казао је Миња Субота.

Са Мињом Сиботом и Пеђолином  деца су певала углас, а затим су и заиграла испред бине.

„Срећан сам због тога што су деца а и родитељи певали са нама. Раније када смо стварали те дечије песме на стихове данас антологијских песника изгледа да смо створили неку музичку дечију литературу уз коју расту генерације“, истакао је Миња Субота.

Иначе, Миња Субота је компоновао на стихове наших најистакнутијих песника песме које се данас певају у предшколских установама и школам. Те спесме су постале део дечије музичке литературе а генерације деце су одрастале уз њих. Између осталог то су песме ,,Деца су украс света“, ,,Ишли смо у Африку“, ,,Разболе се лисица“ и друге које је публика у Јагодини имала прилике да чује у суботу.

Предраг Вуковић Пеђолино је такође популаран водитељ дечијиј програма. Кроз досадашњи рад Кроз досадашњи рад објавио је једну књигу за децу, два CD-а са дечијим песмама и уредио, водио, снимио преко 15000 емисија, прилога и кратких филмова кроз које је прошло преко 180000 деце током рада на РТВ Студио Б.

Покровитељ свих дешавања на Летњој сцени излетишта Поток је Скупштина града Јагодине. Улаз за све посетиоце је бесплатан.

Галерија фотографија

Коментари
0
75

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже