најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com |

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

10.Јул 2017
Гитарска магија у Јагодини

Гитарски инструментални трио „Балканске жице“ наступио је протекле суботе у јагодинском излетишту „Поток“. Својим једночасовним наступом, музичари су одушевили публику на дупке пуним трибинама, а наступ је био саставни део традиционалне летње манифестације „Јагодинско културно лето“.

„Јагодина је једно од места где смо често свирали и радујемо се сваком сусрету са јагодинском публиком. Јагодина има пуно туриста и треба им показати шта све она нуди, а једна од тих ствари је и ова манифестација. Све је професионално одрађено: од бине до озвучења, а и простор је идеалан за нас и нашу публику“ рекао је са задовољством фронтмен триа, Зоран Старчевић.

Трио „Балканске жице“ изводио је те вечери више од сат времена оријенталну музику из свих крајева света, са примесама џеза, свинга и класичних елемената. Свако њихово извођење је поздрављено бурним аплаузом, а посебну пажњу публике је привукло и њихово шесторучно свирање на једној гитари, што је уједно и њихов заштитни знак.

Трио који чине отац Зоран и синови Никола и Жељко Старчевић већ годинама уназад својим извођењима одушевљавају публику како у Србији, тако и широм света. Своју музику су изводили широм целе Европе, али и Америке и свуда су дочекани и испраћени аплаузима. Издали су четири албума са својим композицијама, а добитници су и неколико награда међу којима је свакако најзначајнија она са композиторског такмичења у Америци 2005. године, где су награђени првом наградом у категорији „Светска музика“ за композицију „Воденица“. Такође, 2004. године, добили су и награду у Италији као најбољи инструментални ансамбл, док су многи музички критичари за њих имали само речи хвале.

Наступ ових музичара је био још један у оквиру традиционалне летње манифестације „Јагодинско културно лето“, а коју организује Културни центар и скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
83

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже